Samsung Galaxy S25: Un gigant în devenire, posibil peste iPhone 16 Pro

Samsung Galaxy S25: Un gigant în devenire, posibil peste iPhone 16 Pro

Samsung Galaxy S25 ar putea să redefinească puterea în lumea smartphone-urilor cu noul cip Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm, care se preconizează a fi prezentat în octombrie. Acest procesor de ultimă generație, bazat pe arhitectura inovatoare Oryon, ar putea să surclaseze cipul A18 al Apple, așteptat și el în aceeași perioadă a anului.

Un raport recent sugerează că Snapdragon 8 Gen 4 ar putea atinge un scor impresionant de 3500 pentru un singur nucleu în testele Geekbench, depășind astfel scorul anticipat de 3300 pentru A18. Mai mult, se așteaptă ca performanța multi-core și cea grafică să fie superioare celor ale iPhone-urilor.

Având la bază procesul de fabricație de 3nm, Snapdragon 8 Gen 4 promite să fie un avans semnificativ față de predecesorul său, 8 Gen 3. Contribuția esențială la acest progres ar putea veni din partea noilor nuclee Oryon, dezvoltate de Qualcomm. Se estimează că frecvența maximă a celui mai puternic nucleu ar putea atinge 4,3 GHz, comparativ cu 3,3 GHz pentru unitatea principală Cortex-X4 din generația anterioară.

Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va gestiona noul cip provocările legate de consumul de energie și disiparea căldurii asociate cu o astfel de performanță. Există întrebări dacă va fi necesară limitarea hardware-ului pentru a asigura o utilizare practică, și dacă acest lucru va permite depășirea performanței dispozitivelor Apple.

Există totuși speranțe legate de achiziția Nuvia de către Qualcomm în 2021, companie cunoscută pentru dezvoltarea de procesoare competitive cu cele ale Apple. Aceste eforturi au culminat cu crearea nucleelor Oryon, în care Qualcomm își pune mari speranțe. Rezultatele concrete ale acestei inovații vor fi dezvăluite spre sfârșitul anului, odată cu lansarea primelor dispozitive de top echipate cu Snapdragon 8 Gen 4, precum Xiaomi 15 sau OnePlus 13.

sursa

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Oppo a dezvăluit modelele Reno11 și Reno11 Pro – liderii din gama medie.

La ce ajută aerosolul:Cum să folosești,care sunt beneficiile sale.

Cele 4 motive pentru care ChatGPT de la OpenAI este pe moarte

Primele Imagini cu Edge 50 Pro, noul Flagship Motorola

Samsung Galaxy A35 surprins într-o fotografie înainte de lansare.

Iphone se 4 ar putea primi face id și o cameră de 48 megapixeli

Când va apărea Samsung Galaxy S24? A fost dezvăluit data lansării.

Samsung rezolvă cu peste 70 de corecții de securitate în actualizarea din ianuarie.

Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Xiaomi anunță lista dispozitivelor care vor primi HyperOS în 2024

Amazon introduce Vega OS pe dispozitivele Echo și Fire.

A fost lansat Huawei MatePad Pro 13.2: Tableta care vă schimbă viața cu HarmonyOS 4 și NearLink