Snapdragon 8 Gen 3, noul rege al performanței: iată cum se compară cu generațiile anterioare

Snapdragon 8 Gen 3, noul rege al performanței: iată cum se compară cu generațiile anterioare

Snapdragon 8 Gen 3 este noul procesor de top al Qualcomm, care promite să ofere o experiență de vârf pe smartphone-urile din 2023. Dar cât de bun este el în realitate și cum se descurcă față de predecesorii săi?

Echipa GSMArena a testat primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 3 și a rulat mai multe benchmark-uri pentru a vedea ce scoruri obține noul hardware Qualcomm. Rezultatele au fost comparate cu cele ale Snapdragon 8 Gen 2, atât în varianta normală, cât și în cea overclockată (AC), care se găsește pe telefoanele Galaxy S23 și pe alte câteva modele.

În testul Geekbench, care măsoară performanța procesorului, Snapdragon 8 Gen 3 a obținut un scor single-core cu 5-10% mai mare decât Snapdragon 8 Gen 2, dar mult mai mare decât Snapdragon 8 Gen 1.

snapdragon 8 gen 3 geekb single

Scorul multi-core a fost și mai impresionant, cu un salt de peste 20% față de Snapdragon 8 Gen 2, dar încă sub scorul de referință al Qualcomm.

snapdragon 8 gen 3 geekbench multicore test

În testele grafice, GFXBench și 3DMark, noul GPU Adreno 750 a arătat o creștere de aproximativ 15% față de Adreno 740, ceea ce înseamnă că jocurile vor rula mai bine și mai fluid pe Snapdragon 8 Gen 3.

snapdragon 8 gen 3
snapdragon 8 gen 3 3dmark

În testul AnTuTu 10, care măsoară performanța generală a telefonului, Snapdragon 8 Gen 3 a înregistrat un scor cu peste 30% mai mare decât Snapdragon 8 Gen 2 normal și cu o îmbunătățire semnificativă față de versiunea AC.

snapdragon 8 gen 3 antutu 10

Acestea sunt doar câteva dintre testele făcute de GSMArena, dar nu trebuie să ne bazăm doar pe ele, pentru că important este cum se comportă Snapdragon 8 Gen 3 în viața de zi cu zi, dacă are probleme de încălzire, dacă își menține performanța sub stres și cât de bine gestionează bateria.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zborurile de pe Aeroportul Luton din Londra sunt anulate din cauza unui incendiu.

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

Unul dintre hipopotamii lui Pablo Escobar a fost lovit si omorât de un camion.

Apple ar putea oferi acces la NFC rivalilor săi în domeniul plăților mobile

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

Producția globală de smartphone-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani

Avdiivka, orașul asediat de ruși. Ucrainenii se luptă cu disperare: „Ne atacă din toate părțile, cu tot felul de brigăzi”

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

Zboară Soba Veche și Vine cea Nouă: Rabla pentru Sobe în Ajutorul Românilor din Toate Județele

Un nebun s-a prăpădit în Neamț, transmițând live pe facebook. Şoferul, beat a ucis un om.

Optimum Nutrition Pareri: Ce Este, Cum Funcționează și Care Sunt Beneficiile și Efectele Secundare

Protest al fermierilor din Germania: Fără acord, fabrici si școli închise