Consiliul Tinerilor: Cum TikTok Își Formează Gardienii Digitali

Consiliul Tinerilor: Cum TikTok Își Formează Gardienii Digitali

Într-o mișcare care pare desprinsă dintr-un scenariu de film, TikTok se întoarce către cei mai tineri dintre noi pentru sfaturi de aur. Da, ai auzit bine: un grup de adolescenți devine vocea consiliului care îndrumă gigantul social media pe tărâmul problemelor de siguranță ale utilizatorilor săi.

Flashback în vara trecută: TikTok face un anunț bombă – planurile sunt de a pune bazele unui “consiliu al tinerilor”, un dream team de adolescenți gata să pună pe masă recomandări pentru a naviga apele adesea tulburi ale siguranței online. Și, ca într-un plot twist, Engadget ne informează că acest consiliu nu doar că e pe deplin operațional, dar a și avut o întâlnire față în față cu nimeni altul decât Shou Zi Chew, big boss-ul de la TikTok.

Cine sunt acești super-eroi ai zilelor noastre? Un squad de cincisprezece tineri, colaborând cu Praesidio Safeguarding, gardienii britanici ai siguranței online, care au avut și un cuvânt de spus în selecția membrilor. Și pentru că super-puterile nu vin gratis, TikTok se asigură că acești tineri sunt remunerați pentru eforturile lor.

Acum, cât de mare va fi impactul acestui consiliu asupra universului TikTok rămâne de văzut, dar e clar că platforma pune mare preț pe perspectiva adolescenților. Și nu e de mirare, având în vedere că ByteDance, compania-mamă chineză, se află la un pas de a fi pusă la colț în SUA. Într-un efort de a evita acest scenariu, CEO-ul TikTok a lansat un apel video către utilizatori, încurajându-i să ridice vocea împotriva unei posibile interdicții.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Unul dintre cele mai mari lanțuri americane de mobilă pentru casă intră în faliment.

Japonia va cumpăra 1,4 milioane de doze de vaccin Daiichi Sankyo COVID

Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice

Cum să faci provizii de ulei cu un ban. Trucul românesc care a dat peste cap Kaufland

Putin, Medvedev și Kremlinul au reacționat la comentariile jignitoare ale lui Biden la adresa președintelui rus, dar într-un mod diferit.

 Pompierii din Harghita au găsit muniție rămasă din război lângă Băile Tușnad

Încă un cutremur în Turcia, pagube de sute de miliarde de dolari

Noi modele de iPad, iPad mini și iPad Air vor apărea în următoarele luni

Tesla recheamă peste 2 milioane de mașini pentru a actualiza software-ul Autopilot

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă