Rusia a lansat un atac de amploare asupra instalațiilor militare din Ucraina

Rusia a lansat un atac de amploare asupra instalațiilor militare din Ucraina

Armata rusă a lansat un atac cu rachete pe scară largă asupra instalațiilor militare din Ucraina, perturbând producția de arme și muniții, a anunțat luni Ministerul Apărării.

În această seară, forțele armate ale Federației Ruse au lansat un atac de grup cu rachete cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune, lovituri aeriene și maritime împotriva complexului militar-industrial al Ucrainei

a declarat ministerul în cadrul conferinței sale de presă zilnice, adăugând că „toate țintele desemnate au fost lovite”

Deși armata rusă nu a precizat cu exactitate ce locații au fost vizate, presa ucraineană a raportat lovituri în regiunile Kiev, Sumy și Dnepropetrovsk. Aceasta din urmă a părut a fi cea mai afectată, fiind raportată o explozie uriașă la periferia orașului Pavlograd.

Imagini neverificate care circulă pe internet arată urmările loviturilor din apropierea orașului. De asemenea, se pare că atacul a provocat o explozie secundară uriașă, urmată de mai multe explozii mai mici. Imaginile disponibile arată numeroase coloane de fum alb la fața locului, cauzate de obicei de detonarea unor proiectile cu combustibil solid, cum ar fi rachetele antiaeriene.

Lovitura de la Pavlograd a distrus rezervele de combustibil și muniție ale Brigăzii 46 aeropurtate ucrainene, care se pregătea pentru mult anunțatul contraatac ucrainean iminent, a declarat Vladimir Rogov, un înalt oficial rus din regiunea Zaporojie, citând rapoarte locale.

Loviturile au distrus, de asemenea, două sisteme antiaeriene S-300 staționate în zonă, a declarat oficialul pentru agenția de știri TASS.

Potrivit serviciilor ucrainene de gestionare a dezastrelor, exploziile din Pavlograd au avariat și distrus până la 80 de case rezidențiale și aproximativ două duzini de clădiri cu mai multe etaje. Serviciile de gestionare a dezastrelor au recunoscut, de asemenea, pagube la o „instalație industrială” nenominalizată din zonă, fără a dezvălui natura exactă a acesteia.

În ultimele zile, atât Rusia, cât și Ucraina par să fi intensificat atacurile cu rază lungă de acțiune una împotriva celeilalte, intensificarea activității militare venind înaintea unui contraatac ucrainean mult anunțat. Moscova a anunțat distrugerea mai multor posturi de comandă folosite de armata ucraineană și a lovit grupuri de rezerviști ucraineni. Kievul, la rândul său, și-a intensificat bombardamentele asupra zonelor rezidențiale din orașul rus Donetsk și din alte regiuni de frontieră, provocând mai multe victime civile.

Forțele ucrainene au lansat, de asemenea, un atac asupra unui depozit de petrol din Crimeea, purtătoarea de cuvânt a comandamentului de sud al armatei ucrainene, Natalia Gumenyuk, confirmând că atacul a fost o pregătire pentru o contraofensivă a Kievului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Microsoft, dată în judecată și ea pentru că a furat cărți pentru AI

Acesta este sistemul smart TV de la Samsung anul acesta

Se lansează Samsung Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE

Concediat din Marina Militară pentru că a postat fotografii picante, în uniformă, pe OnlyFans

Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Atenție! Google ar putea să vă șteargă contul și datele în câteva săptămâni!

Ce mai nouă bombă despre GTA 6 – de data asta despre creierii din spatele personajelor

Consiliul Tinerilor: Cum TikTok Își Formează Gardienii Digitali

Kitul de supraviețuire de Joi dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, horoscop 20 aprilie 2023

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Zăpada i-a dat de gol pe cei de la Tesla: Cybertruck-ul lui Musk a avut nevoie de ajutorul unui Ford ca să scape

Elon Musk spune că OMS conduce lumea