Elon Musk, în război cu OpenAI, compania pe care a creat-o pentru binele omenirii

Elon Musk, în război cu OpenAI, compania pe care a creat-o pentru binele omenirii

Elon Musk nu se lasă intimidat de nimeni, nici măcar de cei cu care a colaborat în trecut. Așa se face că miliardarul vizionar a dat în judecată OpenAI, compania pe care a fondat-o în 2015, împreună cu directorul său general Sam Altman, potrivit The Guardian. Motivul? Cei doi ar fi uitat de scopul nobil al companiei, care era să dezvolte o inteligență artificială (IA) care să ajute omenirea, nu să o distrugă.

Musk acuză că OpenAI lucrează în secret la o IA generală, numită Q*, care ar putea face orice poate face un om, dar mai bine. Problema e că Q* nu ar fi pusă la dispoziția tuturor, ci ar fi vândută pe bani grei Microsoft, care deține OpenAI.

Musk nu se teme doar de pierderea banilor, ci și de soarta planetei. El spune că o IA generală ar putea fi cea mai mare amenințare pentru umanitate, dacă nu este controlată și reglementată.

OpenAI a fost creată de Elon Musk, Sam Altman și Greg Brockman, pe care Musk îi dă și pe ei în judecată. Cei trei au promis că vor face din OpenAI o companie non-profit, care să împărtășească gratuit toate cercetările și progresele sale în domeniul IA.

Musk susține că OpenAI a încălcat această promisiune când a lansat modelul GPT-4, care este cel mai avansat sistem de generare de text din lume. Modelul a fost ținut secret și nu a fost făcut public, așa cum ar fi trebuit. Musk cere despăgubiri pentru încălcarea contractului, deturnare de fonduri și concurență neloială.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kush, drogul care ucide și zombifică în Africa de Vest

Cyber-Viața Noastră: 43 de Ani de Conținut în 60 de Secunde? Da, Se Poate!

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Starlink oferă internet gratuit într-o singură țară timp de 3 ani

Rusia își mărește arsenalul de rachete nucleare hipersonice. Ce înseamnă asta pentru lume?

Ghinion crunt de Sărbători! Un bucureștean și-a făcut de cap cu mașina și a sfidat tramvaiul – Clipul zilei!

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.

Decizia importantă a lui Biden pentru a preveni o nouă criză

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

Coreea de Nord ar fi lansat un nou tip de rachetă balistică