Elon Musk, în război cu OpenAI, compania pe care a creat-o pentru binele omenirii

Elon Musk, în război cu OpenAI, compania pe care a creat-o pentru binele omenirii

Elon Musk nu se lasă intimidat de nimeni, nici măcar de cei cu care a colaborat în trecut. Așa se face că miliardarul vizionar a dat în judecată OpenAI, compania pe care a fondat-o în 2015, împreună cu directorul său general Sam Altman, potrivit The Guardian. Motivul? Cei doi ar fi uitat de scopul nobil al companiei, care era să dezvolte o inteligență artificială (IA) care să ajute omenirea, nu să o distrugă.

Musk acuză că OpenAI lucrează în secret la o IA generală, numită Q*, care ar putea face orice poate face un om, dar mai bine. Problema e că Q* nu ar fi pusă la dispoziția tuturor, ci ar fi vândută pe bani grei Microsoft, care deține OpenAI.

Musk nu se teme doar de pierderea banilor, ci și de soarta planetei. El spune că o IA generală ar putea fi cea mai mare amenințare pentru umanitate, dacă nu este controlată și reglementată.

OpenAI a fost creată de Elon Musk, Sam Altman și Greg Brockman, pe care Musk îi dă și pe ei în judecată. Cei trei au promis că vor face din OpenAI o companie non-profit, care să împărtășească gratuit toate cercetările și progresele sale în domeniul IA.

Musk susține că OpenAI a încălcat această promisiune când a lansat modelul GPT-4, care este cel mai avansat sistem de generare de text din lume. Modelul a fost ținut secret și nu a fost făcut public, așa cum ar fi trebuit. Musk cere despăgubiri pentru încălcarea contractului, deturnare de fonduri și concurență neloială.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Johnny Depp nu a fost servit într-un restaurant din Budapesta

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

Ce s-ar fi putut întâmpla? CEO-ul ChatGPT concediat în mod neașteptat: „Nu a fost complet sincer”

Polonia și-a ridicat avioanele de luptă după atacul rusesc asupra Ucrainei

Noul buton lateral pentru iPhone 15 Pro a fost dezvăluit

Optus Australia: În continuare nu se știe ce a deconectat jumătate de continent de la internet

Xiaomi SU7: Cum a fost prins în flagrant primul EV de la Xiaomi

Ce mai nouă bombă despre GTA 6 – de data asta despre creierii din spatele personajelor

Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

Lupta Georgiei pentru aderarea la UE pe fondul presiunilor politice din partea Rusiei

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon