a-murit-Burt-Bacharach-1

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

Compozitorul, producătorul de discuri și pianistul american Burt Bacharach a murit la vârsta de 95 de ani. Potrivit unui comunicat al publicistului său de joi, compozitorul a murit din cauze naturale.

Pe parcursul unei cariere de peste șapte decenii, a fost responsabil pentru cântece de succes și coloane sonore de film precum Walk on By, Do You Know the Way to San Jose, Alfie, I Say a Little Prayer și I’ll Never Fall in Love Again. Dionne Warwick a fost una dintre interpretele preferate ale cântecelor sale, dar muzica lui Bacharach, de obicei cu versuri de Hal David, a fost cântată și de Aretha Franklin, Dusty Springfield, Tom Jones, Elvis Presley, The Beatles, Frank Sinatra și mulți alții. Piesa sa Walk On By a fost preluată de artiști, de la Warwick și Isaac Hayes la trupa britanică de punk The Stranglers și Cyndi Lauper.

Burt Bacharach
Burt Bacharach

S-a născut în Kansas City în 1928, dar a crescut în New York. A asimilat jazz și muzică clasică de la o vârstă fragedă și nu a fost atras inițial de rock, dar mai târziu compozitorii de rock i-au apreciat muzica sensibilă și profundă, care părea de modă veche. A câștigat un premiu pe Broadway pentru musicalul Promises, Promises, dar a mai câștigat și opt premii Grammy și trei premii Oscar. În 1970, Academia Americană de Film i-a acordat două premii Oscar pentru partiturile sale din Butch Cassidy and the Sundance Kid și Raindrops Keep Fallin’ on My Head, scrise de Hal David. În 1982, el și soția sa, Carole Bayer Sager, au câștigat un premiu Oscar pentru Best That You Can Do, melodia de la Arthur.

Bacharach a fost în esență un compozitor pop, dar cântăreții country (Marty Robbins), artiștii de rhythm and blues (Chuck Jackson), cântăreții de soul (Franklin, Luther Vandross) și muzicienii synthpop (Naked Eyes) îi datorează, de asemenea, mari hituri. De-a lungul întregii sale vieți, a căutat perfecțiunea și inovația în munca sa. În secolul XXI, a încercat și el alte căi, scriindu-și propriile versuri și colaborând cu rapperul Dr. Dre.

S-a căsătorit de patru ori, iar unul dintre copiii săi, o fiică, a murit în 2007. „Muzica înmoaie inima, dacă este bună, evocă emoții pe care poate că nu le-ai mai simțit înainte”, a declarat el într-un interviu acordat AP în 2018.

Colegii și prietenii lui Bacharach au intrat și ei pe rețelele de socializare la scurt timp după aflarea veștii. „Am fost foarte trist când am auzit de Burt Bacharach. Burt a fost unul dintre eroii mei și a avut o influență uriașă asupra muncii mele”, a scris pe Twitter Brian Wilson, cunoscutul trupei Beach Boys. „A fost un gigant în industria muzicală. Cântecele sale vor trăi veșnic.”

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Noi modele de iPad, iPad mini și iPad Air vor apărea în următoarele luni

PROGRAMUL RABLA PLUS 2023: CUM SĂ PRIMEȘTI PÂNĂ LA 54.000 DE LEI PENTRU O MAȘINĂ NOUĂ. ÎNSCRIERILE ÎNCEP JOI ȘI DUREAZĂ PÂNĂ PE 8 DECEMBRIE

OpenAI a renunțat la interdicția de a folosi ChatGPT în scopuri militare: ce secrete ascunde chatbot-ul?

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Camioane cu deseuri din Ungaria, întoarse din drum de poliția de frontieră română.

Shakira s-a întâlnit cu Tom Cruise la Marele Premiu de la Miami

Black Friday Adevărat la HUAWEI. Mate 50 Pro la preț de invidiat.

Renault Legend: Mașina electrică de oraș care costă mai puțin de 20.000 de euro

OpenAI pare să aibă în vedere dezvoltarea propriilor cipuri

Hopa! Un domn din capitală s-a aventurat cu BMW-ul pe Transalpina și a găsit zăpada, nu drumul!

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane