Un petrolier norvegian, lovit de o rachetă în Yemen: ce se întâmplă în Marea Roșie și cum afectează Canalul Suez

Un petrolier norvegian, lovit de o rachetă în Yemen: ce se întâmplă în Marea Roșie și cum afectează Canalul Suez

Un petrolier norvegian, Strinda, a fost ținta unui atac cu rachete în timp ce se plimba prin apele Yemenului, între Marea Roșie și Golful Aden. Așa a anunțat Comandamentul Central al SUA, care a trimis o navă de război, USS Mason, să-i sară în ajutor.

Racheta a fost trasă de o dronă de la sol, dintr-o zonă unde rebelii yemeniți pro-americani fac legea. Petrolierul a luat foc și a suferit avarii. Oficiul britanic pentru comerț maritim (UKMTO) a spus că atacul s-a întâmplat la vest de el-Mukha, un oraș de coastă yemenit.

Strinda, o navă de 144 de metri, aparține companiei norvegiene Mowinckel Chemical Tankers. Ea se îndrepta spre Canalul Suez, care leagă Marea Roșie de Marea Mediterană, când a fost lovită. Rebelii yemeniți, care sunt 20 la număr, au atacat în ultima vreme cu drone și rachete Israelul și navele din Marea Roșie.

Sâmbătă, rebelii, care au sprijinul Iranului, au amenințat că vor ataca și mai mult navele care merg spre Israel în Marea Roșie, dacă nu ajunge ajutor umanitar în Gaza.

Petrolierul norvegian, care ducea substanțe chimice, se îndreaptă acum spre un port sigur

  • așa a declarat marți pentru Reuters Mowinckel Chemical Tankers. Președintele Mowinckel, Geir Belsnes, a spus că nimeni din echipajul indian al Strindei, care are 22 de oameni, nu a fost rănit.

Potrivit sistemului de urmărire maritimă Kpler, Strinda ducea ulei vegetal și biocombustibili din Malaezia până în Veneția, Italia. Nu se știe încă dacă nava are vreo legătură cu Israelul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking: Rockstar a anunțat Grand Theft Auto 6

Problema uriașă, guvernele sunt îndemnate să acționeze acum

GTA 6 își arată fața: Linkul unde poți urmări trailerul pe 5 Decembrie

Gaza, din nou în flăcări. Armistițiul s-a rupt după patru zile de liniște

DACIA DUSTER 3 SE DĂ ÎN SPECTACOL PE ASFALTUL ROMÂNESC ÎN COSTUM DE PROBĂ.

Atenție! Google ar putea să vă șteargă contul și datele în câteva săptămâni!

Threads, noua rețea de socializare de la Meta, vine în Europa.

X, în cădere liberă: cum a ajuns platforma lui Elon Musk să fie eclipsată de Instagram

Red Magic 9 Pro și Pro+: cele mai puternice telefoane de gaming de pe piață.

Honor Play 50 Plus este oficial

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Decizia importantă a lui Biden pentru a preveni o nouă criză