România se alătură clubului țărilor care iubesc soarele(Alianța Solară Internațională)

România se alătură clubului țărilor care iubesc soarele(Alianța Solară Internațională)

România nu se lasă mai prejos când vine vorba de energia solară și vrea să fie în fruntea mișcării care promovează această sursă curată și regenerabilă de energie, la nivel regional și global. Așa că a zis “da” Alianței Solare Internaționale, o inițiativă care își propune să dezvolte energia solară în toată lumea, mai ales în țările care au parte de mult soare. Reprezentanții Ministerului Energiei au semnat angajamentul pentru energia solară la conferința globală pentru mediu din Emiratele Arabe Unite, COP-28, unde s-au întâlnit cu alți entuziaști ai soarelui.

Ce este Alianța Solară Internațională (ISA):

Alianța Solară Internațională este o inițiativă globală care vizează să stimuleze dezvoltarea și utilizarea energiei solare în țările situate între cele două tropice. ISA își propune să sprijine țările membre în adoptarea de soluții fotovoltaice pentru a genera electricitate curată și accesibilă, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră și contribuind la combaterea schimbărilor climatice

Alianța este și un loc bun pentru a face schimb de idei și cunoștințe cu cele peste 120 de state membre, pentru a stabili parteneriate și investiții în domeniul energetic. Astfel, vom putea profita de experiența și banii altora pentru a ne moderniza sistemele de energie solară și a introduce alte tehnologii inovatoare. Căci, nu-i așa, soarele este prietenul nostru și ne dă lumină și căldură gratis.

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, spune că România are toate motivele să se bucure de soare, fiindcă este una dintre țările europene cu cele mai multe zile însorite pe an, aproximativ 210, și are cel mai mare potențial solar din sud-estul Europei. Așa că hai să ne punem ochelarii de soare și să ne bucurăm de energia solară, care este bună pentru noi și pentru planetă 😎

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Chinuri pentru Sănătate: Operațiile în Evul Mediu

Kitul de supraviețuire de Joi dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, horoscop 20 aprilie 2023

YouTube și reclamele: o poveste de dragoste și ură. Ce vă place mai mult?

Kitul de supraviețuire de marți dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 18 aprilie 2023

Un nebun s-a prăpădit în Neamț, transmițând live pe facebook. Şoferul, beat a ucis un om.

Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Un cal s-a dezlănțuit într-un Boeing, iar avionul a aterizat de urgență

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 17 aprilie 2023

Black Friday la eMAG: peste 2,8 milioane de oferte la preţuri de năuc.

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

Accident lângă Minerva în Mănăștur. Un bătrân de 75 de ani, ucis de o mașină

Google Pixel 6 Pro: Google știa de problemele cu supraîncălzire?