Doar mai puțin de o cincime din populația lumii consideră în prezent criptomonedele ca fiind viitorul banilor, în timp ce investitorii rămân încrezători.
Piața criptomonedelor a crescut exponențial de la lansarea Bitcoin în 2009. Spațiul cripto a evoluat rapid în doar câțiva ani, apărând în consolele noastre de jocuri, în sistemele noastre de plată și în potențialele noastre investiții. Cu toate acestea, există încă mult scepticism cu privire la moneda virtuală.
Prin urmare, nu este prea surprinzător faptul că mai puțin de o cincime din populația lumii consideră cripto ca fiind viitorul banilor. Cu toate acestea, se așteaptă ca acest lucru să se schimbe, deoarece se preconizează că numărul de utilizatori de cripto va crește semnificativ pe măsură ce valoarea de piață continuă să crească, potrivit blogului bitcoincasinos.com.
Analistul financiar care a scris conținutul subliniază că investiția în cripto este extrem de riscantă, cu câștiguri sau pierderi uriașe. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că cripto a adus o schimbare de paradigmă în lumea financiară și are un impact semnificativ asupra a tot mai multe domenii din viața noastră.
Acesta este motivul pentru care ratele de adoptare a criptomonedelor sunt scăzute
Cele mai multe guverne asociază criptomonedele cu criminalitatea și cu venituri fiscale scăzute. Țările europene manifestă mai mult scepticism față de acest domeniu, similar cu părți ale lumii precum Japonia și Coreea de Sud.
În aceste țări, criptomonedele sunt asociate și cu concepte negative, precum frauda și spălarea de bani. Interesul sporit pentru tokenurile digitale private (token-uri) a determinat țările să dezvolte monede digitale ale băncii centrale (CBDC) pentru a contracara boom-ul cripto.
(CBDC = Central Bank Digital Currency (monedă digitală a băncii centrale) – denumirea dată banilor complet digitali emiși de băncile centrale. Moneda digitală este cunoscută și sub denumirea de monedă electronică).
Potrivit unui sondaj recent, mulți oameni nu sunt încă familiarizați cu cripto și cu conceptele conexe. 24% dintre respondenți erau familiarizați cu tehnologia Web3 bazată pe blockchain și 34% cu NFT (jetoane nefungibile).
Acesta ar putea fi viitorul
Anul trecut, piața criptomonedelor a scăzut cu un nivel record de 2 trilioane de dolari, ceea ce a determinat instituțiile cripto să ia în considerare colaborarea cu instituții mai reglementate și mai avansate.
În ciuda acestui fapt, industria cripto se extinde rapid. Deținătorii de criptomonede precum Bitcoin au devenit companii care valorează mii de miliarde de dolari. Se așteaptă ca numărul investitorilor legați de cripto să crească în lunile următoare.
Aproape o sută de locuri în care se poate plăti cu criptomonede în țară
Dezvoltarea continuă a sistemelor de plăți digitale și proliferarea criptomonedelor în Romania creează tot mai multe locuri în care se pot face cumpărături zilnice. Aproape 100 de locuri din Romania oferă deja acest tip de plată potrivit Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume.
Tot mai multe hoteluri și pensiuni accepta plata cu cele mai populare criptomonede, iar avocații folosesc tot mai des acest serviciu. Industria tehnologică este, de asemenea, deschisă, mai mulți furnizori de hosting, rețele de găzduire de servere, companii de dezvoltare de software și firme de marketing online acceptând bitcoin, multe dintre ele acceptând și alte criptomonede.
„Adoptarea bitcoin și a criptomonedelor în general în Romania a luat amploare în ultima vreme. Binance Pay este o tehnologie de plată contactless, fără bariere, care vă permite să trimiteți criptomonede prietenilor și familiei rapid și în siguranță, totul printr-o singură atingere.
Iar Binance Card permite utilizarea criptomonedelor pentru a face cumpărături în locuri unde, în mod normal, se acceptă carduri Visa. Cardul Binance este disponibil în peste 30 de țări. Rezidenții europeni îl pot utiliza în aproape 60 de milioane de magazine online sau fizice”, subliniază Kiril Khomiakov, șeful regiunii Europa Centrală și de Est la Binance.
Changpeng Zhao, CEO al Binance, este, de asemenea, încrezător că piața criptografică își va reveni în acest an. Optimismul său se bazează, printre altele, pe faptul că în 2022, mari jucători precum Tesla, McDonald’s, Sony, Nike, KPMG și Mastercard au introdus soluții bazate pe blockchain.
În Romania, numărul bancomatelor de bitcoin este, de asemenea, în creștere potrivit Binance.
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***


Urmărește-ne și pe Google News