iphone

Rușii spun că americanii au spart mii de iPhone-uri din zonă

Operațiunea de amploare ar fi implicat serviciile secrete americane care au vizat dispozitive Apple din Rusia și din fostele țări sovietice, producătorul negând acuzațiile potrivit cărora ar fi cooperat cu NSA.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a raportat joi dezvăluirea unei operațiuni americane în cadrul căreia mii de iPhone-uri ar fi fost atacate cu programe de spionaj sofisticate. Potrivit unui raport al Reuters, FSB a citat o cooperare strânsă între Apple și Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA), deși nu a furnizat nicio dovadă că firma ar fi cooperat efectiv cu agențiile de informații sau că ar fi avut măcar cunoștință de acest lucru, iar Apple a negat într-o declarație că ar fi instalat backdoor-uri în produsele sale.

banner

Potrivit FSB, au fost compromise bunurile abonaților ruși interni, precum și cele ale diplomaților chinezi, israelieni sau NATO aflați în Rusia și în fostele țări sovietice. În paralel, directorul general al Kaspersky, cu sediul la Moscova, a declarat pe Twitter că telefoanele a zeci de directori de nivel înalt și mediu ai furnizorului de securitate au fost compromise într-un atac cibernetic extrem de sofisticat și țintit și că primele urme ale atacului în curs datează din 2019.

Dacă iPhone-ul nu ar fi atât de cool

Cu toate acestea, compania menționează, de asemenea, că este puțin probabil ca ei să fie principala țintă a atacului cibernetic. Agenția de știri citează un cercetător Kaspersky care nu a putut confirma afirmația potrivit căreia SUA ar fi fost în mod demonstrabil responsabilă pentru hacking sau că ar fi avut mii de ținte. Compania a declarat că a descoperit un trafic anormal în propria rețea Wi-Fi la începutul acestui an, iar concluziile sale au fost transmise abia acum echipei de răspuns la incidente de securitate cibernetică a autorităților ruse.

În declarația ministerului rus de externe cu privire la colectarea secretă de date se spune că agențiile de informații americane folosesc de zeci de ani companiile IT pentru a colecta date despre utilizatorii de internet pe scară largă fără cunoștința acestora. Oficialii ruși au ridicat de mult timp semne de întrebare cu privire la securitatea tehnologiei americane, Kremlinul solicitând la începutul acestui an celor care se pregătesc pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2024 să nu mai folosească iPhone-uri, iar în martie a ieșit la iveală faptul că guvernul rus nu dorește ca smartphone-urile Apple să ajungă în mâinile oficialilor din minister.

După cum am scris la vremea respectivă, Apple, împreună cu alte companii occidentale de tehnologie, și-a redus operațiunile oficiale din Rusia în urma războiului împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, dealerii locali independenți au continuat să vândă stocurile existente, iar datorită importurilor gri subvenționate de stat, telefoanele de ultimă generație încă mai sunt disponibile pe piata.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023

Putin a semnat un nou decret – Armata rusă se va umfla la o mărime incredibilă