romania ungaria

Încă două noi tronsoane de drumuri naționale vor lega Ungaria și România

S-a ajuns la un acord pentru deschiderea unei a patra legături de rum expres între Ungaria și România în 2030, a anunțat marți, la București, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó. De asemenea, politicianul a lăudat rezultatele angajamentului RMDSZ în guvern, care a contribuit la dezvoltarea cooperării româno-maghiare în mai multe domenii.

Potrivit comunicatului de presă al ministerului, ministrul a subliniat, într-o declarație de presă comună cu vicepremierul și ministrul român al Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu, că, pe baza obiectivelor lor anterioare, noi legături de drumuri expres între cele două țări vor fi deschise la fiecare cinci ani.

Acest lucru a fost realizat în 2015 și 2020. De asemenea, se pregătește succesul din 2025, când părțile vor conecta autostrada M3 din Ungaria cu rețeaua de autostrăzi din jurul orașului Satu Mare Mare

a spus el.

Astăzi, am asigurat succesul din 2030, deoarece am convenit asupra celei de-a patra legături de autostradă”, a spus el. El a precizat că în Ungaria, drumul expres dintre Budapesta și Békéscsaba va fi adus până la graniță, iar apoi va avea posibilitatea să se unească cu rețeaua de drumuri expres din România la sud de Nagyszalontas. Am convenit și asupra punctului de trecere a frontierei, în Ungaria cei de la Micherechi deja sunt pregătiti

a adăugat el.

Szijjártó a declarat că dezvoltarea continuă a cooperării dintre Ungaria și România este de interes strategic cheie, atât din cauza minorității maghiare, cât și din cauza relațiilor economice în expansiune. El a subliniat că cifra de afaceri din comerțul bilateral a depășit anul trecut 12 miliarde de euro, stabilind un nou record și făcând din România a treia piață de export a Ungariei, și că dezvoltarea cooperării este de neconceput fără îmbunătățirea legăturilor fizice dintre cele două țări. Frontiera ne va aduce beneficii dacă ne va conecta, nu ne va diviza, a mai spus el. Sorin Mihai Grindeanu a mulțumit Ungariei pentru sprijinul acordat în vederea aderării României la Schengen. El s-a referit apoi la construcția punctului de trecere planificat la tripla frontieră româno-ungară și sârbă, menționând că autoritățile locale susțin proiectul de la Beba Veche. Sunt încrezător (…) că vom reuși și noi să recuperăm decalajul”, a spus el. De asemenea, el s-a referit și la lucrările de realizare a unei a treia legături de drum expres. El a precizat că autorizația de mediu pentru varianta de ocolire Szalonta va fi obținută în vară, proiectul tehnic va fi gata până în octombrie, iar licitația ar putea fi lansată până la sfârșitul anului, potrivit articolului de la Biroul Telegraf.

Szijjártó a vorbit, de asemenea, despre implicarea guvernului în Alianța Democrată Maghiară din România (UDMR), care a contribuit la dezvoltarea cooperării româno-maghiare în mai multe domenii, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. El s-a declarat încântat de faptul că reprezentanții conducerii române au vorbit despre partid și politicienii săi „într-un mod foarte pozitiv și apreciativ”. „Noi vedem comunitatea națională maghiară care trăiește aici ca pe o resursă, ca pe o punte, care ne ajută în mod constant să dezvoltăm cooperarea dintre Ungaria și România”, a spus el. El a adăugat că România a făcut progrese semnificative în domeniul sportului, al mediului și al evoluțiilor UE, în care miniștrii maghiari au jucat un rol important.

Ministrul a afirmat că dezvoltarea continuă a cooperării bilaterale este de interes strategic cheie, subliniind că cele două țări vecine sunt acum strâns legate nu numai de minoritatea maghiară de un milion de persoane din România, ci și de securitatea energetică și de relațiile economice. El a subliniat că, anul trecut, cifra de afaceri comercială a atins un nivel record de 12 miliarde de euro, iar România a devenit a treia cea mai importantă piață de export a Ungariei, motiv pentru care dezvoltarea continuă a rutelor de transport este importantă. „În contextul actual al tensiunilor și crizelor geopolitice internaționale, soarta celor două țări este legată și în ceea ce privește securitatea energetică și cooperarea economică”, a spus el.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Unul dintre cele mai mari lanțuri americane de mobilă pentru casă intră în faliment.

Avdiivka, orașul asediat de ruși. Ucrainenii se luptă cu disperare: „Ne atacă din toate părțile, cu tot felul de brigăzi”

Optus Australia: În continuare nu se știe ce a deconectat jumătate de continent de la internet

Extinderea granițelor NATO spre Rusia prin aderarea Finlandei la alianță

Proprietarii Google Pixel 8 Pro se plâng de niște umflături sub ecran.

Hackerii chinezi au spart AirDrop și au accesat datele personale ale utilizatorilor Apple

China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

WhatsApp ne ia ochii cu reclame!

Scandal în lumea de lux: Clientela unui dealer de iahturi, expusă în urma unui atac cibernetic

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Noi modele de iPad, iPad mini și iPad Air vor apărea în următoarele luni

Amazon intră în cursa inteligenței artificiale generative cu Amazon Q, un asistent virtual pentru întreprinderi