Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Nu e o scenă dintr-un film de groază, ci realitatea dintr-un oraș asiatic, unde o hoardă de maimuțe a făcut legea și a alungat oamenii, scrie Daily Star.

Lopburi, Thailanda, e un oraș asediat de maimuțe. Sunt cam 3.500 de bestii care au ocupat străzile, clădirile, magazinele și tot ce le-a căzut în gheare. Oamenii au tras obloanele și au închis ușile. Orașul care altădată vibra de viață e acum un deșert.

Lopburi era un loc faimos pentru turiști, care veneau să vadă macacii sălbatici care trăiau în oraș. Dar maimuțele nu mai sunt deloc drăgălașe, ci agresive și violente, și i-au gonit pe cei mai mulți dintre locuitori.

Cei care au rămas trebuie să își apere casele cu orice preț. O localnică, Kuljira Taechawattanawanna, a spus presei: “Noi suntem închiși în cuști, iar maimuțele sunt libere”.

Taechawattanawanna a spus că și-a pus plase pe balcon ca să nu îi intre maimuțele în casă să îi fure mâncarea. Nu e o glumă: există zone unde nu ai voie să intri, pentru că acolo sunt teritoriile maimuțelor, care au preluat controlul total.

Maimuțele se înmulțesc ca iepurii

La început, oamenii au vrut să le potolească pe maimuțe cu mâncare de tip fast-food, dar planul a fost un dezastru. Maimuțele au devenit și mai nesuferite.

Localnicii au incercat sa hraneasca maimutele cu fast food dar s a intors impotriva lor
Localnicii au încercat să hrănească maimuțele cu fast food, dar s-a întors împotriva lor

Se pare că băuturile și gustările dulci le-au făcut pe maimuțe mai nervoase și mai atacatoare. “Mâncarea dulce le crește fertilitatea maimuțelor, adică le face să se înmulțească mai repede”, a explicat Suttipong Kamtaptim, un expert de la Ministerul Parcurilor Naționale.

Problemele au început când a izbucnit epidemia, și turiștii nu au mai venit în Lopburi, iar maimuțele au rămas fără mâncarea lor obișnuită. Acum, ele au pus stăpânire pe tot orașul, și fură chiar și mașini.

“Maimuțele sunt mai flămânde și mai furioase ca niciodată”, a declarat Somsaksri Janhon, un comerciant de pe piață.

Ministerul Parcurilor Naționale încearcă să rezolve situația. Au început deja un program de sterilizare a maimuțelor, ca să reducă populația. Înainte, autoritățile foloseau fructe ca să le atragă pe maimuțe, ca să le poată steriliza.

Dar acum, maimuțele și-au dat seama de șmecherie, și își recunosc dușmanii după față. Așa că oficialii caută alte metode de a le steriliza pe maimuțe.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O situație alarmantă se desfășoară în cele patru județe, unde meteorologii au emis cod roșu de viscol puternic.

Membrii unei grupări infracționale au fost arestați pentru că distribuiau droguri în rândul elevilor și studenților din marile orașe ale țării

Cum ne afectează domul de căldură care se așterne peste Europa

ULTIMA ORĂ Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției. Curtea de Apel București a respins cererile de încetare a procesului, dar decizia poate fi atacată

Decizia importantă a lui Biden pentru a preveni o nouă criză

Unul dintre hipopotamii lui Pablo Escobar a fost lovit si omorât de un camion.

Cybertruck, Pickup-ul electric al viitorului, surprins în imagini de înaltă rezoluție.

Spotify se confruntă cu probleme financiare: mii de oameni își pierd jobul.

Un bloc de 14 etaje din Valencia a ars ca o torță, din cauza izolației care a luat foc

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.