Cyber-Viața Noastră: 43 de Ani de Conținut în 60 de Secunde? Da, Se Poate!

Cyber-Viața Noastră: 43 de Ani de Conținut în 60 de Secunde? Da, Se Poate!

Hai să vă spun, ați realizat cât de mult îi dăm întrebări la Google să ne învârtă mintea sau cât timp ne petrecem cu ochii în ecrane, făcând binge-watch la seriale? Vă dau o veste: după un an de spionat obiceiurile noastre pe net, cercetătorii ne spun niște secrete.

Zilele trec, Anul Nou bate la ușă, și pe lângă bubuiturile de artificii, netul se pregătește să ne arunce în față tot felul de rezumate ale anului – topuri de la Spotify, trenduri din Instagram și hiturile din App Store.

Dar să vedeți treaba, dacă vreți să știți toată povestea, trebuie să vă uitați la studiul celor de la Domo, care, din 2013 până acum, ne-au desenat hartă după hartă despre cum am pus noi stăpânire pe internetul global.

Și, băieți și fete, ediția din 2023 a „Data Never Sleeps Report” e ca un tort plin de cireașe pe el. Ce-am aflat? Că acum sunt 5,2 miliarde de suflete care își petrec timpul online, și asta vrea să zică fix 64,6% din toți oamenii de pe Pământ. Să vă dați seama, în 2013 erau numai 2,1 miliarde de noi pe net.

Și așteptați să auziți bomba – cică până la finalul lui 2023 noi, internauții, o să generăm vreo 120 de zetabyte de date, echivalentul a 120 x 1.073.741.824 terabytes. Dacă ăsta nu e un munte de date, atunci eu nu știu ce e!

Dar hai să vă aduc la zi cu ce face omul pe net, în doar 60 de secunde:

  • Se trimit 241 de milioane de email-uri (să fie cu noroc!);
  • Se dau 6,3 milioane de căutări pe Google (cine, eu?);
  • Se apasă ‘like’ de 4 milioane de ori pe Facebook (şi mai dăm unul);
  • Se pun 6.944 de întrebări la ChatGPT (nu, n-ai văzut nimic);
  • Se toacă 43 de ani de conținut în streaming, cu 48.000 de ore doar pe Twitch;
  • Se încarcă 102 megabyte de date pe fiecare om care respiră;
  • Se postează 6060 de CV-uri pe LinkedIn (hai cu jobul!);
  • Hackerii ne dau emoții cu 30 de atacuri de supraîncărcare pe minut.
data never sleeps report 11

Văd că raportul ăsta chiar ne scoate la iveală pasiunea pentru online. ChatGPT, cu serviciul lui de vorbărie cu inteligența artificială, e nou pe listă, dar cine știe, poate până anul viitor, el ne va scrie chiar și rezumatele astea!

Acum să mă întorc la voi: vă numărați secundele pe care le petreceți pe internet sau pur și simplu vă luați lumea virtuală în brațe?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

ULTIMA ORĂ Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției. Curtea de Apel București a respins cererile de încetare a procesului, dar decizia poate fi atacată

Știrile zilei: vești bune în sănătate, ION acuzat de furt

Chinuri pentru Sănătate: Operațiile în Evul Mediu

Scumpirea Țigărilor: Cât Te Costă Să Fii ‘În Nori’ După 8 Aprilie?

Aeroportul Brașov are deja un buget, în acest an fiind așteptați 150 de mii de pasageri

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

Ghinion Curat: BMW-ul, Plăcuțele și Un Șofer cu Capul În Nori

IKEA cere clienților să returneze încărcătorul USB defect. Afla detaliile aici.

Rusia își mărește arsenalul de rachete nucleare hipersonice. Ce înseamnă asta pentru lume?

Încă două noi tronsoane de drumuri naționale vor lega Ungaria și România