Elon Musk a vrut să preia controlul asupra OpenAI.

Elon Musk a vrut să preia controlul asupra OpenAI.

Într-o întorsătură de evenimente care pare desprinsă dintr-un roman SF, Elon Musk a intrat într-un conflict deschis cu OpenAI, compania pe care odată a co-fondat-o. Acuzațiile? Că OpenAI, sub conducerea lui Sam Altman, ar fi pus profitul pe primul loc, uitând de idealurile nobile ale umanității.

Potrivit The Verge, OpenAI nu a stat cu mâinile în sân și a contraatacat, susținând că Musk a avut ambiții de a integra OpenAI în imperiul său Tesla. Co-fondatorii OpenAI au răspuns în cor, apărând structura lor non-profit și acuzându-l pe Musk că ar fi dorit să transforme organizația într-o extensie profitabilă a Tesla.

În mijlocul acestui duel juridic, se află și GPT-4, descris de Musk ca fiind un “algoritm Microsoft de facto”. OpenAI a respins această caracterizare, dar nu a intrat în detalii în ultimele declarații. Rămâne de văzut cum se va desfășura această bătălie între viziunea originală și realitățile comerciale, dar una e sigură: lumea tehnologiei nu va mai fi la fel.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știrile zilei: vești bune în sănătate, ION acuzat de furt

China se supără pe iPhone și le dă cu flit angajaților de la stat.

Rusia își mărește arsenalul de rachete nucleare hipersonice. Ce înseamnă asta pentru lume?

Review ADATA Legend 960 Max 2TB: un SSD rapid, rece și compatibil cu PS5

GTA 6: trailerul a fost lansat mai devreme și e de vis! Vezi aici cum arată noul joc!

Aeroportul Brașov, un vis frumos care s-a sfârșit. Cum au dispărut destinațiile din orarul de zbor.

Apple vă spune adio: nu mai așteptați acest produs, e o iluzie!

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor

Situația problemelor Tesla din Suedia se agravează, deoarece greva mecanicilor este acum susținută prin boicotarea procesului de eliberare a plăcuțelor de înmatriculare.

Mașina electrică Xiaomi este aici! Descoperă cele trei modele SU7 / Pro / MAX și caracteristicile lor uimitoare.

Breaking news: Metroul e în aer, după ce un tren s-a oprit în stația Tineretului. Cum se circulă pe Magistrala 2 • Bucureștiul meu drag

Elon Musk se dă tare, foștii utilizatori de Twitter sunt supărați.