nicolae-ciuca-ion-inteligenta-artificiala

Știrile zilei: vești bune în sănătate, ION acuzat de furt

Noul robot consilier al lui Ciucă, bazat pe inteligență artificială, a avut un început de carieră politică destul de tipic…

În sfârșit, vești bune în domeniul sănătății


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri că femeile cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani vor fi în curând vaccinate gratuit împotriva HPV (virusul papiloma uman), ale cărui diferite tipuri cresc foarte mult riscul de a dezvolta cancer de col uterin. În România, doar fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani au fost eligibile până acum pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV. În fiecare an, aproximativ 3300 de femei din România sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala, ceea ce face ca România să fie țara cu cea mai mare rată de mortalitate prin cancer de col uterin din UE. O doză de vaccin împotriva virusului costă în jur de 600 de lei și sunt necesare 3 doze pentru imunitate, astfel că anunțul reprezintă un pas uriaș în lupta împotriva HPV și a cancerului de col uterin.

vaccin hpv
vaccin gratuit împotriva HPV

A trecut două zile de cand ION a devenit consilier al premierului și deja este acuzat de furt.


Am mai relatat că, miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat cu mare tam-tam că va fi consiliat de un robot cu inteligență artificială numit ION, care va avea rolul de a strânge nevoile cetățenilor români din social media și de a le comunica guvernului. Ei bine, cariera robotului consilier a început într-un mod destul de tipic în politica românească: abia își începuse activitatea deja a fost prins la furat. Primăria comunei Ciugud, din județul Alba, i-a scris lui ION într-o scrisoare deschisă postată pe Facebook, subliniind că acesta a folosit în clipul său de prezentare o imagine neautorizată dintr-un videoclip al unei școli locale.
Echipa românească de dezvoltare din spatele robotului și-a cerut scuze pentru această gafă, precizând că imaginea a fost preluată dintr-un reportaj al televiziunii publice române (TVR) cu aprobarea postului.

nicolae ciuca ion inteligenta artificiala
Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

Atentie, soferi! Amenzile de circulație iau avant cu noul an cu Ordonanța Trenuleț.

Extinderea granițelor NATO spre Rusia prin aderarea Finlandei la alianță

ACCIDENT ÎN NIMIGEA DE JOS. UN TREN A ZDROBIT O MAȘINĂ ȘI A LĂSAT UN TÂNĂR ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE

Proprietarul de la Csíki Sör rămâne fără pașaport diplomatic după ce a fost prins cu viteză

Tesla este nevoită să recheme din nou în service sute de mii de mașini

Au apărut numerele loteriei în visul ei, ea le-a jucat: ceea ce sa întâmplat în continuare este de necrezut

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

După autoritățile locale, în curând și populația se va putea înscrie în programul Rabla Local

Kitul de supraviețuire de Joi dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, horoscop 20 aprilie 2023