Zelenski sosește astăzi în România și urmează să fie întâmpinat de către președintele Iohannis și premierul Ciolacu

Zelenski sosește astăzi în România și urmează să fie întâmpinat de către președintele Iohannis și premierul Ciolacu

Astăzi, România îl va întâmpina pe Zelenski, preşedintele Ucrainei. Acesta va avea întrevederi cu Iohannis şi Ciolacu, liderii ţării noastre O vizită oficială a lui Volodimir Zelenski, şeful statului ucrainean, va avea loc marţi în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Administraţia Prezidenţială a anunţat că această vizită reafirmă sprijinul necondiţionat al României pentru Ucraina, în faţa agresiunii ilegale a Rusiei, şi evidenţiază relaţia specială dintre cele două ţări, potenţialul acesteia şi necesitatea abordării proiectelor şi temelor de interes comun la nivel înalt.

Prin consultările politice profunde, la Bucureşti, dintre preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Volodimir Zelenski se va realiza o analiză a măsurilor ample adoptate şi implementate de România în susţinerea Ucrainei, pentru consolidarea acestora, precum şi o discuţie despre situaţia de securitate din regiune şi de la Marea Neagră şi despre paşii necesari pentru gestionarea acesteia

a declarat sursa menţionată.

Iohannis va sublinia “importanţa unor soluţii constructive şi pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi de interes comun, în special în ceea ce priveşte extinderea legăturilor transfrontaliere, dezvoltarea relaţiilor economice, integrarea europeană şi euroatlantică a Ucrainei, precum şi respectarea integrală a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale”.

Conform agendei preşedintelui Klaus Iohannis, omologul ucrainean va fi aşteptat la ora 13.00 la Palatul Cotroceni. Cei doi preşedinţi vor purta discuţii faţă în faţă şi oficiale, după care vor face declaraţii comune de presă.

Preşedintele Ucrainei se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va rosti un discurs, au precizat surse politice, pentru News.ro.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să aducă un omagiu şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. De la ora 17.40, Zelenski va fi primit, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Chinuri pentru Sănătate: Operațiile în Evul Mediu

Noua lege a permisului de conducere pentru categoria B, care include şi motocicletele. Senatul a votat favorabil după reexaminarea cerută de preşedinte

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.