Decizia importantă a lui Biden pentru a preveni o nouă criză

Decizia importantă a lui Biden pentru a preveni o nouă criză

Președintele Joe Biden și mai mulți membri ai administrației sale au discutat joi, la Casa Albă, despre situația de la frontiera de sud a SUA.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe postat pe rețelele de socializare, Joe Biden, secretarul pentru Securitate Internă Alejandro Mayorkas, secretarul de stat Antony Blinken și secretarul pentru Apărare Lloyd Austin au avut o întâlnire în vederea pregătirii pentru expirarea, joi la miezul nopții, a legii Title 42, care permite expulzarea rapidă a persoanelor care traversează ilegal frontiera. Potrivit unei scurte declarații, în cadrul reuniunii s-a discutat despre acțiuni în cadrul agențiilor federale și despre un parteneriat în emisfera vestică pentru a „aborda în mod uman migrația regională prin aplicarea legii, descurajare și diplomație”.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a repetat că, atunci când prevederea 42 va expira, aceasta va fi înlocuită de legea 8, care permite „expulzarea rapidă” a imigranților ilegali și le interzice intrarea în Statele Unite timp de cinci ani.

Ministrul a reafirmat că frontierele nu sunt deschise și nici nu vor fi deschise după schimbarea normei. Cu toate acestea, ca răspuns la o întrebare, el a recunoscut că ar putea apărea situații haotice la frontieră și a adăugat că măsurile guvernului vor avea nevoie de timp pentru a arăta că funcționează.

Joi, Camera Reprezentanților a votat o lege privind protecția frontierelor. Legislația, adoptată de o majoritate republicană cu 219 voturi pentru și 213 voturi împotrivă ale democraților, include creșterea numărului de polițiști de frontieră, modernizări tehnologice, continuarea construcției gardului de frontieră și reînnoirea programului „Rămâneți în Mexic”, introdus în timpul administrației Trump. Președintele Joe Biden a precizat anterior că ar urma să se opună prin veto legislației dacă aceasta ar ajunge în fața sa. Potrivit datelor Poliției de Frontieră de joi, autoritățile au reținut peste 30.000 de persoane care au trecut ilegal frontiera mexicană în primele trei zile ale săptămânii.

Texasul are cea mai gravă situație la granița dintre SUA și Mexic. Guvernatorul Texasului a desfășurat la graniță o unitate specială de patrulare a Gărzii Naționale, care a ridicat mai multe secțiuni de bariere de sârmă ghimpată de-a lungul râului Rio Grande.
Sean Storrud, ofițerul de operațiuni al Gărzii Naționale din Texas, a declarat că numai în zona El Paso, 28 de kilometri de frontieră au fost ridicate baricade încă din decembrie, dar că, în vederea pregătirii pentru schimbarea legislației, au fost deschise coridoare pentru a permite imigranților să părăsească țara și să evite consecințele negative ale trecerii ilegale a frontierei

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Căștile Google Pixel Buds Pro primesc noi culori și caracteristici

Prețurile lui Galaxy S24 au fost dezvăluite: iată ce trebuie să știi.

Elon Musk le pregătește muncitorilor Tesla un iad pe pământ.

Rusia ne pregătește o surpriză neplăcută: o armă spațială care poate distruge sateliți, spun americanii

Tesla este nevoită să recheme din nou în service sute de mii de mașini

Samsung va lansa modelele Galaxy S24 în ianuarie 2024

Avdiivka, orașul asediat de ruși. Ucrainenii se luptă cu disperare: „Ne atacă din toate părțile, cu tot felul de brigăzi”

Cum a ajuns un avion în noroi după ce a aterizat la Vilnius?

Angajații magazinelor Apple din Franța intră în grevă în ziua lansării iPhone 15

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina

YouTube Playables: jocuri gratuite pentru abonații Premium

Elon Musk l-a pus pe X în mari probleme, UE ar putea să-l pedepsească ca pe o ruină sau chiar să o interzică