PROGRAMUL RABLA PLUS 2023: CUM SĂ PRIMEȘTI PÂNĂ LA 54.000 DE LEI PENTRU O MAȘINĂ NOUĂ. ÎNSCRIERILE ÎNCEP JOI ȘI DUREAZĂ PÂNĂ PE 8 DECEMBRIE

PROGRAMUL RABLA PLUS 2023: CUM SĂ PRIMEȘTI PÂNĂ LA 54.000 DE LEI PENTRU O MAȘINĂ NOUĂ. ÎNSCRIERILE ÎNCEP JOI ȘI DUREAZĂ PÂNĂ PE 8 DECEMBRIE

Dacă vă gândiți să vă luați o mașină nouă, mai ecologică și mai economică, acum e momentul să profitați de Programul Rabla Plus 2023. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că de joi, 23 noiembrie, de la ora 10:00, se deschide o nouă sesiune de finanțare pentru persoanele fizice care vor să-și cumpere autoturisme noi cu tehnologii nepoluante. Dar grăbiți-vă, căci sesiunea se încheie pe 8 decembrie, la ora 23:59.

Ce este Programul Rabla Plus 2023 și cui se adresează?

Programul Rabla Plus 2023 face parte din Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024. Acesta se adresează persoanelor fizice care vor să-și achiziționeze autoturisme noi pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, sau autoturisme noi electrice hibride plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.

Pentru a beneficia de acest program, persoanele fizice trebuie să caseze un autovehicul uzat, cu o vechime de cel puțin 6 ani de la data primei înmatriculări în România. Există și posibilitatea casării a maximum 2 autovehicule uzate pentru achiziționarea unui autovehicul nou. De asemenea, pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat, se adaugă un ecobonus de 1.500 lei.

Cum să te înscrii în Programul Rabla Plus 2023 și ce acte ai nevoie

Pentru a te înscrie în Programul Rabla Plus 2023, trebuie să accesezi platforma electronică dedicată, disponibilă la adresa AFM, și să completezi formularul de înscriere online. După ce îți confirmi înscrierea, vei primi un cod unic de identificare, pe care îl vei folosi pentru a-ți rezerva voucherul de finanțare. Rezervarea voucherului se face tot online, pe platforma electronică, și este valabilă timp de 10 zile lucrătoare.

Documentele necesare pentru Programul Rabla Plus 2023:

  •  actul de identitate al beneficiarului in original si copie
  • – actul de identitate al proprietarului masinii care va fi casata (daca este proprietar diferit de beneficiarul primei de casare)
  • – copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii care urmeaza a fi casata
  • – copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii vechi
  • – certificat de atestare fiscala pentru cumparator, dar si pentru proprietarul rablei daca sunt persoane diferite. Acest certificat va dovedi faptul ca aceste persoane nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul de atestare fiscala al proprietarului rablei trebuie mentionata proprietatea rablei ce va fi casata.

rabla plus

Cât poți primi pentru o mașină nouă în Programul Rabla Plus 2023

Bugetul total al Programului Rabla Plus 2023 este de 238.468.500 de lei, din care 155.000.000 de lei sunt alocați pentru persoanele fizice. În funcție de tipul de autovehicul nou pe care îl alegi, poți primi următoarele sume:

  • 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
  • 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
  • 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, în schimbul casării a două autovehicule uzate;
  • 29.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării a două autovehicule uzate.

Aceste sume includ și ecobonusul de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat.

De ce să alegi Programul Rabla Plus 2023

Programul Rabla Plus 2023 este o oportunitate excelentă pentru tine dacă vrei să-ți schimbi mașina veche cu una nouă, mai performantă și mai prietenoasă cu mediul. Astfel, nu numai că te bucuri de un transport mai confortabil, sigur și economic, dar și contribui la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității aerului în orașele noastre. De asemenea, prin Programul Rabla Plus 2023, sprijini dezvoltarea industriei auto naționale și stimulezi inovația și competitivitatea în domeniul transporturilor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inflația ia o pauză și coboară la 6,7%. Ce bunătățuri au căzut la preț mai mult decât o plajă în promoție?

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

Verificări mai dese: ITP la fiecare 6 luni pentru anumite mașini, conform noii legi

FBI: coronavirusul a fost probabil eliberat dintr-un laborator

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Încărcătorul wireless la BMW distruge modulul NFC al modelelor iPhone 15 Pro

O bunică din franța a dat lovitura cu o icoană uitată în bucătărie.[Video]

Românii, mai bogați ca niciodată: salariul mediu depășește 1.000 de euro

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Cumpărături la Kilogram: Descoperă Comoara din Pachetele Amazon!

TikTok a fost deja interzis în această țară.

Vizionarea videoclipurilor YouTube? Atenție, poliția s-ar putea să vă caute!