DefendTex D40

Mică, dar mortală – kamikaze în mâinile ucrainenilor.

Potrivit rapoartelor de pe rețelele de socializare, trei sute de drone kamikaze DefendTex D40 au ajuns în Ucraina.


În luna august a anului trecut, ucrainenii au convenit cu producătorul australian să cumpere dronele sinucigașe. Ulterior, micile dispozitive, care pot fi lansate de la un lansator de grenade de mână, au fost testate la o bază din Polonia.

Acestea sunt cunoscute în limba engleză sub denumirea de „loitering munitions”, care ar putea fi traduse ca muniție de pândă, de vagabondaj sau de așteptare. Oricare dintre cele două denumiri acoperă ideea. Este o dronă care, după lansare, se îndepărtează până la o anumită distanță și așteaptă acolo, zburând, până când găsește o țintă potrivită. Odată ce o face, se prăbușește și explodeaza.

Dronă kamikaze DefendTex D40, australiană. Sursa:militaryleak.com
Dronă kamikaze DefendTex D40, australiană. Sursa:militaryleak.com

Drona australiană este destul de mică și poate transporta o sarcină utilă de numai 300 de grame. Dacă este vorba de recunoaștere, poate fi o cameră care transmite imagini în timp real către operator. Dar ar putea fi vorba și de un șrapnel sau de o încărcătură perforantă pentru blindaj. Din cauza dimensiunilor sale, un astfel de cap de focos poate fi eficient doar împotriva vehiculelor ușor blindate, a unei acoperiri slab întărite sau a unei „forțe vii”. Micuța dronă se poate deplasa până la 20 de kilometri de la locul de lansare, dar se poate „plimba” deasupra zonei țintă timp de o oră.

DefendTex D40 40mm quadcopter drone 2 675x437 1

De asemenea, poate fi utilizat în roiuri. De fapt, dronele lansate succesiv se pot aștepta una pe cealaltă pentru a ataca simultan ținta. Deci, deși au focoase mici, pot provoca distrugeri enorme. O asemenea echipă poate include drone cu focoase care distrug blindaje și șrapneluri, precum și cercetași de supraveghere.
Cu toate acestea, este important să fiți mereu „vizibili” la locul de lansare, altfel veți pierde contactul cu acesta. Raza de acțiune poate fi mărită prin utilizarea unei drone ca stație de retransmisie. În cazul în care misiunea este de recunoaștere, drona se poate întoarce la lansator la sfârșitul zborului și poate fi utilizată din nou. De exemplu, prin montarea unei încărcături explozive în locul camerei și trimiterea acesteia împotriva țintei care tocmai a fost descoperită.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Tesla recheamă peste 2 milioane de mașini pentru a actualiza software-ul Autopilot

Candidații republicani la președinție s-au ciocnit, Trump nu s-a oprit să se certe cu ei

Epidemia de rujeola ne-a dat gata! Ministerul sănătății a bătut toba: „29 de județe sub cod roșu”

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

DarkBERT: O nouă inteligență artificială învață exclusiv pe dark web

Apple cedează presiunii UE și lasă rivalii să folosească NFC

Johnny Depp nu a fost servit într-un restaurant din Budapesta

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

iPhone și baterie ușor de înlocuit într-o singură propoziție? Da!

Prețurile lui Galaxy S24 au fost dezvăluite: iată ce trebuie să știi.