DefendTex D40

Mică, dar mortală – kamikaze în mâinile ucrainenilor.

Potrivit rapoartelor de pe rețelele de socializare, trei sute de drone kamikaze DefendTex D40 au ajuns în Ucraina.


În luna august a anului trecut, ucrainenii au convenit cu producătorul australian să cumpere dronele sinucigașe. Ulterior, micile dispozitive, care pot fi lansate de la un lansator de grenade de mână, au fost testate la o bază din Polonia.

Acestea sunt cunoscute în limba engleză sub denumirea de „loitering munitions”, care ar putea fi traduse ca muniție de pândă, de vagabondaj sau de așteptare. Oricare dintre cele două denumiri acoperă ideea. Este o dronă care, după lansare, se îndepărtează până la o anumită distanță și așteaptă acolo, zburând, până când găsește o țintă potrivită. Odată ce o face, se prăbușește și explodeaza.

Dronă kamikaze DefendTex D40, australiană. Sursa:militaryleak.com
Dronă kamikaze DefendTex D40, australiană. Sursa:militaryleak.com

Drona australiană este destul de mică și poate transporta o sarcină utilă de numai 300 de grame. Dacă este vorba de recunoaștere, poate fi o cameră care transmite imagini în timp real către operator. Dar ar putea fi vorba și de un șrapnel sau de o încărcătură perforantă pentru blindaj. Din cauza dimensiunilor sale, un astfel de cap de focos poate fi eficient doar împotriva vehiculelor ușor blindate, a unei acoperiri slab întărite sau a unei „forțe vii”. Micuța dronă se poate deplasa până la 20 de kilometri de la locul de lansare, dar se poate „plimba” deasupra zonei țintă timp de o oră.

DefendTex D40 40mm quadcopter drone 2 675x437 1

De asemenea, poate fi utilizat în roiuri. De fapt, dronele lansate succesiv se pot aștepta una pe cealaltă pentru a ataca simultan ținta. Deci, deși au focoase mici, pot provoca distrugeri enorme. O asemenea echipă poate include drone cu focoase care distrug blindaje și șrapneluri, precum și cercetași de supraveghere.
Cu toate acestea, este important să fiți mereu „vizibili” la locul de lansare, altfel veți pierde contactul cu acesta. Raza de acțiune poate fi mărită prin utilizarea unei drone ca stație de retransmisie. În cazul în care misiunea este de recunoaștere, drona se poate întoarce la lansator la sfârșitul zborului și poate fi utilizată din nou. De exemplu, prin montarea unei încărcături explozive în locul camerei și trimiterea acesteia împotriva țintei care tocmai a fost descoperită.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să descarci Reels de pe Instagram – noua funcție e disponibilă pentru toți

Noile modele Galaxy S24 vor fi dezvăluite în ianuarie: ce surprize ne așteaptă?

Descoperă simbolurile și istoria din spatele orașului Sofia si simbolurile ei

Calafat, primul punct vamal cu bandă specială pentru UE

Schiorii din Covasna, dezamăgiți de vremea caldă: două pârtii de schi se închid

Renault Legend: Mașina electrică de oraș care costă mai puțin de 20.000 de euro

CUM A DAT PESTE CAP UN SUCEVEAN CARE A CREZUT CĂ A FĂCUT AFACEREA VIEȚII PE TIKTOK. CE A PRIMIT ÎN LOC DE CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE

Încărcătorul wireless la BMW distruge modulul NFC al modelelor iPhone 15 Pro

Iranul își trimite animalele în spațiu: Ce secrete ascunde capsula spațială?

Blogger Rus ucis în explozia unei bombe: Suspectul a fost arestat

Rușii spun că americanii au spart mii de iPhone-uri din zonă

A inceput Nebunia Reducerilor Black Friday si in magazinele fizice.