Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Kick Labs, care a dezvoltat metoda, spune că aceasta ar putea simplifica în mod semnificativ depistarea diabetului, care rămâne încă nediagnosticat la mulți pacienți în prezent.

Potrivit studiului, publicat în Mayo Clinic Proceedings: Digital Health, cercetătorii au studiat un total de 276 de persoane în cadrul studiului, dintre care unele erau sănătoase, în timp ce altele fuseseră diagnosticate anterior cu diabet de tip 2. Cercetătorii de la Kick Labs au vrut să vadă dacă unele date de bază (cum ar fi sexul, vârsta, înălțimea și greutatea) și vocea oamenilor ar putea spune dacă cineva are diabet, așa că le-au cerut participanților să înregistreze pe telefoanele lor o scurtă înregistrare vocală de câteva secunde, în timp ce vorbeau, de șase ori pe zi, timp de două săptămâni. Cele peste 18.000 de fișiere de sunet au fost apoi puse în mâinile inteligenței artificiale, care a folosit învățarea automată pentru a identifica 14 diferențe acustice care, deși inaudibile pentru urechea umană, sunt indicatori puternici ai diabetului. Studiul a constatat că metoda a fost 86% precisă în cazul bărbaților și 89% precisă în cazul femeilor.

Jaycee Kaufman, autorul principal al studiului, a declarat că această cercetare ar putea schimba fundamental modul în care depistarea diabetului este în prezent un proces lung și costisitor. Eurekalert, care relatează știrea, adaugă că noua procedură ar putea fi foarte utilă și pentru că diabetul de tip 2, care reprezintă aproximativ 90% din cazurile de diabet, rămâne nediagnosticat în foarte multe cazuri: Federația Internațională de Diabet estimează că aproximativ una din două persoane, adică aproape 240 de milioane de oameni din întreaga lume, nu știu că au diabet.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accident lângă Minerva în Mănăștur. Un bătrân de 75 de ani, ucis de o mașină

O descoperire macabră pe o plajă din Carolina de Sud: un cadavru adus de valuri.

După mulți ani de întârzieri, primele SUV-uri Tesla Cybertruck vor începe să fie livrate pe 30 noiembrie

Camioane cu deseuri din Ungaria, întoarse din drum de poliția de frontieră română.

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

Relațiile UE-China depind de acțiunile Beijingului în criza ucraineană

Angajații magazinelor Apple din Franța intră în grevă în ziua lansării iPhone 15

Gaza, din nou în flăcări. Armistițiul s-a rupt după patru zile de liniște

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

Până la 10 zile de energie cu Honor Watch 4 Pro

Sam Bankman-Fried Escrocul cu criptomonede FTX care a furat 10 miliarde de dolari a fost condamnat.

Concediat din Marina Militară pentru că a postat fotografii picante, în uniformă, pe OnlyFans