Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Kick Labs, care a dezvoltat metoda, spune că aceasta ar putea simplifica în mod semnificativ depistarea diabetului, care rămâne încă nediagnosticat la mulți pacienți în prezent.

Potrivit studiului, publicat în Mayo Clinic Proceedings: Digital Health, cercetătorii au studiat un total de 276 de persoane în cadrul studiului, dintre care unele erau sănătoase, în timp ce altele fuseseră diagnosticate anterior cu diabet de tip 2. Cercetătorii de la Kick Labs au vrut să vadă dacă unele date de bază (cum ar fi sexul, vârsta, înălțimea și greutatea) și vocea oamenilor ar putea spune dacă cineva are diabet, așa că le-au cerut participanților să înregistreze pe telefoanele lor o scurtă înregistrare vocală de câteva secunde, în timp ce vorbeau, de șase ori pe zi, timp de două săptămâni. Cele peste 18.000 de fișiere de sunet au fost apoi puse în mâinile inteligenței artificiale, care a folosit învățarea automată pentru a identifica 14 diferențe acustice care, deși inaudibile pentru urechea umană, sunt indicatori puternici ai diabetului. Studiul a constatat că metoda a fost 86% precisă în cazul bărbaților și 89% precisă în cazul femeilor.

Jaycee Kaufman, autorul principal al studiului, a declarat că această cercetare ar putea schimba fundamental modul în care depistarea diabetului este în prezent un proces lung și costisitor. Eurekalert, care relatează știrea, adaugă că noua procedură ar putea fi foarte utilă și pentru că diabetul de tip 2, care reprezintă aproximativ 90% din cazurile de diabet, rămâne nediagnosticat în foarte multe cazuri: Federația Internațională de Diabet estimează că aproximativ una din două persoane, adică aproape 240 de milioane de oameni din întreaga lume, nu știu că au diabet.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 OpenAI, în pragul colapsului: peste 500 de angajați vor să plece din companie

Coreea de Nord ar fi lansat un nou tip de rachetă balistică

România tremură din nou. Cât de tare a fost cutremurul?

Incident cu sistemul Patriot la Capu Midia. Primele lansări si ratări.

Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

Elon Musk le pregătește muncitorilor Tesla un iad pe pământ.

TikTok, gata de luptă pentru alegerile europarlamentare: ce face aplicația pentru a informa cetățenii

CUM A DAT PESTE CAP UN SUCEVEAN CARE A CREZUT CĂ A FĂCUT AFACEREA VIEȚII PE TIKTOK. CE A PRIMIT ÎN LOC DE CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE

Cum ne afectează domul de căldură care se așterne peste Europa

Suedia se teme de război, avertismente lansate către populație.

 ROMÂNUL CARE A ÎNCERCAT SĂ FACĂ DRIFTURI CU BMW-UL PE PLAJA DIN BELGIA A RĂMAS FĂRĂ MAȘINĂ, DAR NU ȘI FĂRĂ SCUZE: „AM CREZUT CĂ E PARCARE”