pesti morti

Râul Darling din Australia s-a transformat într-un râu cu pești morți

Suprafața râului Darling River, în dreptul satului Menindee, este acoperită de pești morți, cât vezi cu ochii, iar apa este abia navigabilă cu barca cu motor. Fenomenul a fost semnalat pentru prima dată vineri dimineață, ora locală. Departamentul de Industrie din New South Wales (DPI) a informat pe pagina sa de Facebook că tragedia a afectat în principal heringii, dar au fost găsiți și pești mai mari, inclusiv cod, biban și crap.

Oferta Emag

Moartea în masă a peștilor a fost cauzată de un val de căldură devastator în regiune:

În condiții de căldură extremă, de până la 42 de grade Celsius, apa râului se încălzește, iar apa caldă conține mai puțin oxigen, în timp ce peștii au nevoie de mai mult oxigen la temperaturi mai ridicate și se îneacă.
În plus, particulele reci care plutesc la suprafața apei iau mai mult oxigen din apă, ceea ce face ca mai mulți pești să moară.

Potrivit lui Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, un oraș cu aproximativ cinci sute de locuitori, situația este deja destul de gravă pentru comunitatea locală, iar mirosul de deșeuri de pește în descompunere la o căldură de 42 de grade agravează problema, „ca să nu mai vorbim de faptul că noi, localnicii, folosim apa râului pentru spălare și curățare, așa că oamenii nu pot face nici măcar aceste lucruri de bază acum”.

Din cauza schimbărilor climatice provocate de om, valurile de căldură din Australia sunt mai frecvente, mai durabile și mult mai intense decât înainte. De la industrializare, temperatura Pământului a crescut deja cu 1,1 grade Celsius.

Sistemul fluviului Murray-Darling și ecosistemul său sunt amenințate de ani de zile din cauza secetelor frecvente și a creșterii utilizării apei râului de către oameni, atât în scopuri industriale, cât și private. În 2012, a fost instituit un pachet de măsuri în valoare de mai multe miliarde de dolari australieni pentru a proteja râul de secare, iar autoritatea industrială din New South Wales a subliniat, în urma recentei tragedii, că va colabora cu autoritățile federale pentru a aborda situația și a găsi o soluție la acest trist fenomen.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

America este îngrozită: au dispărut de zece ori mai mulți explozibili decât cei care au distrus Oklahoma

Unul dintre cele mai mari lanțuri americane de mobilă pentru casă intră în faliment.

Cum să trăiești ca un rege în mall fără să plătești chirie? Caz Real!