Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor

Dacă la un moment dat în viitor vei observa o mică pată pe marginea ecranului iPhone-ului tău, pe care nu o poți îndepărta în ciuda faptului că încerci să o freci cu aproape orice, s-ar putea să nu fie din cauză că l-ai scăpat sau l-ai lovit și a provocat daune permanente. În schimb, este posibil să fi observat din greșeală unul dintre cele două mici coduri de bare pe care Apple le-a ascuns în mod deliberat pe marginea ecranului telefonului.

Codurile QR în miniatură – a căror existență a fost dezvăluită într-un articol recent – sunt gravate în sticla care protejează ecranul iPhone-ului în timpul procesului de fabricație și sunt atât de mici încât sunt aproape invizibile cu ochiul liber. Unul dintre ele necesită în mod specific un dispozitiv special pentru a fi citit, dar celălalt este atât de mic încât are doar diametrul vârfului unui creion și este de obicei ascuns undeva în marginea neagră din jurul ecranului, de-a lungul marginii.

Codurile QR ascunse ar fi folosite de Apple pentru a depista eventualele defecte de fabricatie
Codurile QR ascunse ar fi folosite de Apple pentru a depista eventualele defecte de fabricație

Cu toate acestea, codurile gravate pe spatele geamului nu fac parte dintr-o conspirație globală – cel puțin conform explicației oficiale -, ci se presupune că sunt pur și simplu acolo pentru a permite Apple să urmărească traseul componentelor individuale și, în cazul unei probleme, să depisteze de unde au fost furnizate sau unde și când au fost instalate și utilizate – identificând astfel sursa oricăror probleme în masă.

Coduri similare sunt folosite de aproape toți producătorii, dar aceștia folosesc adesea autocolante simple în acest scop, ceea ce nu este o opțiune pentru ecranele smartphone-urilor moderne – care nu au aproape nicio parte unde un astfel de autocolant poate fi lipit cu ușurință – și astfel se folosește metoda de gravură. „Apple a urmărit o serie de componente ale iPhone de ceva timp, iar acum a extins acest lucru la sticlă folosind coduri de bare microscopice”, explică Kyle Wiens, expert la iFixit, explicând descoperirea. Wiens spune că „puține companii ar fi atât de obsesiv concentrate” și pe acest aspect, dar atenția Apple se extinde chiar și la urmărirea acestor componente.

Compania face acest lucru cu un motiv, desigur: se aprovizionează cu piesele în cauză de la mai mulți furnizori, iar dacă poate urmări traseul fiecărei display și, în cazul unei reclamații, poate spune exact unde și când a fost fabricată sau instalată o piesă, își poate trage la răspundere furnizorii și producătorii și poate elimina cauzele care ar fi putut duce la o problemă în masă în cazul iPhone-urilor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentagonul: Balonul spion doborât făcea parte dintr-un program mai amplu de supraveghere

Review ADATA Legend 960 Max 2TB: un SSD rapid, rece și compatibil cu PS5

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

Încărcătorul wireless la BMW distruge modulul NFC al modelelor iPhone 15 Pro

Dacă vrei să-ți iei un telefon de fițe, mai bine grăbește-te!

DarkBERT: O nouă inteligență artificială învață exclusiv pe dark web

O descoperire macabră pe o plajă din Carolina de Sud: un cadavru adus de valuri.

Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

Un „smecher” cu bani a blocat traficul și a lăsat o ambulanță să aștepte, ca să nu-și zgârie mașina de lux.

Half-Life împlinește 25 de ani, Valve ne face un cadou, dar vine și cu alte surprize.

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?