Dacia Duster 3 2024, lansat oficial: design spectaculos, tehnologii moderne și preț accesibil

Dacia Duster 3 2024, lansat oficial: design spectaculos, tehnologii moderne și preț accesibil

Dacia Duster este unul dintre cele mai populare și accesibile SUV-uri de pe piață, dar și unul dintre cele mai vechi. Lansat în 2010, modelul a primit o a doua generație în 2017, care a adus îmbunătățiri la nivel de design, confort și siguranță, dar a păstrat aceeași platformă și aceleași motorizări. Acum, după șapte ani, Dacia pregătește o schimbare radicală pentru Dacia Duster 3, care va debuta în 2024 cu o nouă generație complet diferită de precedentele.

Noul Duster va fi construit pe platforma CMF-B a alianței Renault-Nissan, aceeași care stă la baza modelelor Renault Captur și Nissan Juke. Acest lucru va permite modelului să crească în dimensiuni, ajungând la o lungime de aproximativ 4,4 metri, dar și să adopte tehnologii mai moderne și mai eficiente. Noul Dacia Duster 3 va fi primul model Dacia care va oferi versiuni hibride, atât mild-hybrid, cât și full-hybrid, care vor reduce consumul și emisiile de CO2. De asemenea, noul Duster va păstra opțiunea de tracțiune integrală, care îi conferă o capacitate off-road deosebită.

Designul noului Dacia Duster 2024 va fi inspirat din conceptul Bigster, prezentat la începutul anului 2021 ca viziune pentru un viitor SUV de clasă mare în gama Dacia. Noul Duster va avea un aspect mai robust și mai impunător, cu linii drepte și unghiuri ascuțite, care îi vor accentua caracterul aventurier. Elementele distinctive vor fi grila frontală cu bare orizontale, farurile LED cu forma literei Y, aripile evazate și protecțiile de plastic de la exterior. Duster 3 va avea și un portbagaj mai mare și un sistem modular de depozitare pe plafon, care va putea găzdui o cort pentru campare.

2024 dacia duster extreme front
2024 dacia duster extreme front quarter
2024 dacia duster extreme rear quarter
2024 dacia duster extreme side
2024 dacia duster journey dashboard
2024 dacia duster journey steering wheel
2024 dacia duster centre console
2024 dacia duster journey touchscreen
2024 dacia duster extreme rear seats
2024 dacia duster boot

Interiorul noului Duster 3 va fi modernizat în mod substanțial, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Bordul va fi digital, cu un ecran de 7 inch în fața șoferului și unul central de până la 10,1 inch în diagonală, care va oferi acces la sistemul multimedia și la diferite funcții ale mașinii. Materialele folosite vor fi mai durabile și mai ecologice, precum plasticul reciclat, care va fi folosit în proporție de 20% pentru protecțiile exterioare. Noul Duster 2024 va oferi și un nivel mai ridicat de siguranță și asistență la condus, cu dotări precum frânare automată de urgență, avertizare la depășirea benzii, recunoaștere a indicatoarelor rutiere și cameră video pentru marșarier.

Duster 3 va fi disponibil pentru comandă la începutul anului 2024, iar primele livrări vor avea loc în perioada mai-iunie 2024.

Dacia Duster 3 2024 Pret:

Prețurile nu au fost încă anunțate, dar se așteaptă să fie competitive, adica pretul va fi mai mic de 20.000 de euro pentru varianta de echipare de bază.

Noul Duster va avea patru niveluri de echipare: Essential, Expression, Extreme și Journey, fiecare cu specificații și dotări diferite, adaptate nevoilor și preferințelor clienților.

Noul Dacia Duster 2024 este un model care se reinventează complet, păstrând însă esența care l-a făcut atât de popular: un SUV accesibil, capabil și versatil, care se potrivește oricărui stil de viață. 

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Insula energetică din România

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

ELON MUSK SPUNE CĂ AI NE VA LĂSA PE TOŢI FĂRĂ MUNCĂ.

Pasageri care țipă, acoperișuri care se înalță: răcirea vremii a adus apocalipsa în Europa de Vest

Apple Strânge Laţul: Beeper Mini, Rămas Fără iMessage!

Ce s-ar fi putut întâmpla? CEO-ul ChatGPT concediat în mod neașteptat: „Nu a fost complet sincer”

Descoperire uimitoare sub World Trade Center: O navă din secolul XVIII

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Au proiectat un Robot cu ajutorul ChatGPT-ului.