Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Samsung ar putea oferi actualizări de securitate mai lungi pentru telefoanele Galaxy. Cum ar putea egala oferta Google

Google a anunțat săptămâna trecută o veste bombă pentru iubitorii de Android. Seria Pixel 8 va beneficia de șapte ani de suport software, atât pentru versiuni noi de sistem, cât și pentru patch-uri de securitate. Până acum, doar Samsung se remarca prin longevitatea actualizărilor în lumea Android, oferind patru ani de suport pentru sistem și cinci pentru securitate, indiferent de gama de preț a telefonului. Dar se pare că gigantul sud-coreean nu vrea să rămână în urma rivalului său principal: Google. Potrivit unor surse interne, Samsung ar pregăti extinderea perioadei de suport pentru a se alinia la nivelul Google.

Ce înseamnă asta pentru utilizatorii Samsung? Dacă Samsung va reuși să ofere șapte ani de actualizări de securitate pentru telefoanele și tabletele sale din seriile Galaxy A, S și Z, acest lucru va însemna că dispozitivele vor fi mai sigure și mai protejate împotriva amenințărilor online. De asemenea, acest lucru va crește valoarea de revânzare a telefoanelor Samsung, care vor fi mai atractive pentru potențialii cumpărători.

Totuși, nu este sigur că Samsung va putea oferi șapte ani de actualizări și pentru sistemul de operare sau interfața OneUI. Acest lucru depinde și de partenerii hardware ai companiei, precum Qualcomm sau MediaTek, care produc procesoarele folosite pe unele modele de telefoane Samsung. Aceștia ar putea fi reticenți să ofere suport software extins, peste minimul legal impus de legislația UE, care propune ca producătorii de smartphone-uri să ofere cel puțin cinci ani de actualizări.

Samsung are însă un avantaj față de alți producători Android: produce propriile cipuri Exynos (și procesoarele Tensor pentru Google), pentru care poate oferi actualizări nelimitate. Astfel, telefoanele cu Exynos ar putea avea un suport software mai lung decât cele cu Qualcomm sau MediaTek.

Cum a reușit Google să ofere șapte ani de actualizări? Google este producătorul sistemului de operare Android, deci are control total asupra versiunilor noi și a patch-urilor de securitate. De asemenea, Google folosește pe telefoanele sale Pixel 8 procesoarele Tensor, pe care le-a dezvoltat în colaborare cu Samsung. Acestea sunt optimizate pentru inteligența artificială și pot rula aplicații avansate, precum recunoașterea vocală sau traducerea simultană.

Google a declarat că procesorul Tensor este cheia pentru a oferi șapte ani de actualizări, deoarece este capabil să se adapteze la noile cerințe ale sistemului și ale utilizatorilor. Astfel, Google speră să atragă mai mulți clienți către seria Pixel 8, care este considerată un etalon al experienței Android.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi 14 Ultra: Baterie mai mare, încărcare mai rapidă, ce mai vrei?

Alertă aeriană: Dronă neidentificată la Mihail Kogălniceanu

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?

Accident lângă Minerva în Mănăștur. Un bătrân de 75 de ani, ucis de o mașină

Samsung Galaxy S22: surpriză plăcută, vine Android 14

Bombă în presa sportivă din România. Gazeta Sporturilor, dată afară din tipografie fără nici o scuză!

Csíki Sör: Coproprietarul Olandez câștigă primul proces în instanță împotriva lui Lénárd András în cazul falimentului fabricii de chipsuri

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

Google îți spune adevărul despre modul incognito în Chrome.

ACCIDENT ÎN NIMIGEA DE JOS. UN TREN A ZDROBIT O MAȘINĂ ȘI A LĂSAT UN TÂNĂR ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE

Marea Resetare: Ce este?

Reducerea producției OPEC ar putea duce la creșterea prețului petrolului