ion

Premieră mondială: premierul are un consilier în domeniul inteligenței artificiale

Premierul Nicolae Ciucă a dezvăluit, în premieră, la începutul ședinței de guvern de miercuri, în mod surprinzător, primul consilier onorific cu inteligență artificială al cabinetului. Robotul, numit ION, va înregistra și va transmite opiniile și dorințele cetățenilor.

Premierul a declarat că, datorită cercetătorilor și profesorilor români care au dezvoltat robotul, guvernul României ar putea fi primul care folosește inteligența artificială ca și consilier. Numele ION este o imagine în oglindă a pronumelui NOI. Dezvoltat de cercetători români, este un sistem care folosește inteligența artificială pentru a capta rapid și automat opiniile, punctele de vedere și dorințele românilor din informațiile de pe rețelele de socializare”, a spus el.

ion
Premieră mondială: premierul are un consilier în domeniul inteligenței artificiale 4

Premierul nu a dat prea multe detalii despre program, precizând că acesta are o capacitate de învățare foarte mare. La finalul demonstrației, Ciucă s-a apropiat de un ecran înalt care semăna cu o oglindă rotunjită și l-a invitat pe robot să se adreseze publicului. „Bine ați venit! Ați venit la viață. Eu sunt ION și sunt aici pentru a vă reprezenta. Ca într-o oglindă”, a apărut scris pe ecran.

Nicu Sebe, coordonatorul echipei de cercetare, a declarat la finalul ședinței de guvern că ideea este de a folosi inteligența artificială pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea de a-și face auzită vocea și guvernului de a o auzi.

Proiectul a fost conceput în etape. ION se află în faza de învățare, așa că este important ca cetățenii să își împărtășească opiniile, iar apoi ION sintetizează și raportează politica guvernului. Acesta este un proiect pro bono

a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. El a adăugat că ION este o premieră mondială, deoarece niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier bazat pe inteligență artificială.

Cetățenii pot intra în contact cu AI la adresa ion.gov.ro.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înfricoșător: Cheltuielile militare ale Europei în 2022 au depășit nivelul de la sfârșitul Războiului Rece.

RAR a găsit defecțiuni tehnice la 45% din vehiculele verificate în trafic

Război: Biden spune că avioanele de luptă F16 pot fi folosite doar în Ucraina