ion

Premieră mondială: premierul are un consilier în domeniul inteligenței artificiale

Premierul Nicolae Ciucă a dezvăluit, în premieră, la începutul ședinței de guvern de miercuri, în mod surprinzător, primul consilier onorific cu inteligență artificială al cabinetului. Robotul, numit ION, va înregistra și va transmite opiniile și dorințele cetățenilor.

Premierul a declarat că, datorită cercetătorilor și profesorilor români care au dezvoltat robotul, guvernul României ar putea fi primul care folosește inteligența artificială ca și consilier. Numele ION este o imagine în oglindă a pronumelui NOI. Dezvoltat de cercetători români, este un sistem care folosește inteligența artificială pentru a capta rapid și automat opiniile, punctele de vedere și dorințele românilor din informațiile de pe rețelele de socializare”, a spus el.

ion

Premierul nu a dat prea multe detalii despre program, precizând că acesta are o capacitate de învățare foarte mare. La finalul demonstrației, Ciucă s-a apropiat de un ecran înalt care semăna cu o oglindă rotunjită și l-a invitat pe robot să se adreseze publicului. „Bine ați venit! Ați venit la viață. Eu sunt ION și sunt aici pentru a vă reprezenta. Ca într-o oglindă”, a apărut scris pe ecran.

Nicu Sebe, coordonatorul echipei de cercetare, a declarat la finalul ședinței de guvern că ideea este de a folosi inteligența artificială pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea de a-și face auzită vocea și guvernului de a o auzi.

Proiectul a fost conceput în etape. ION se află în faza de învățare, așa că este important ca cetățenii să își împărtășească opiniile, iar apoi ION sintetizează și raportează politica guvernului. Acesta este un proiect pro bono

a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. El a adăugat că ION este o premieră mondială, deoarece niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier bazat pe inteligență artificială.

Cetățenii pot intra în contact cu AI la adresa ion.gov.ro.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.

Netflix te lasă fără seriale dacă nu te miști repede. Ce trebuie să faci ca să nu rămâi în urmă

SUA vrea să ia de la Binance peste 4 miliarde de dolari

Snapdragon 8 Gen 3, noul rege al performanței: iată cum se compară cu generațiile anterioare

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Breaking news: Metroul e în aer, după ce un tren s-a oprit în stația Tineretului. Cum se circulă pe Magistrala 2 • Bucureștiul meu drag

UniCredit şi Alpha Bank se unesc pentru a forma o bancă gigant în România

eMAG îţi aduce Toys Shop, un univers de jucării pentru toate vârstele şi gusturile

CCR zice că foștii parlamentari merită pensii speciale.

Mașina electrică Xiaomi este aici! Descoperă cele trei modele SU7 / Pro / MAX și caracteristicile lor uimitoare.

Unul dintre cele mai mari lanțuri americane de mobilă pentru casă intră în faliment.