Coreea de Nord ne spionează cu un satelit misterios. Ce facem noi?

Coreea de Nord ne spionează cu un satelit misterios lansat recent. Ce facem noi?

Astăzi vreau să vă povestesc despre o știre care m-a lăsat cu gura căscată. Nu știu dacă ați auzit, dar Coreea de Nord, țara aia care vrea să arunce bombe nucleare peste tot, a lansat primul ei satelit spion. Da, ați auzit bine, un satelit spion! Adică un ochi în cer care poate să vadă tot ce facem noi pe Pământ.

Eu am aflat de la Reuters si agenția de știri de stat a lor, KCNA, care a zis că satelitul a fost pus pe orbită pe 21 octombrie și că a început să trimită informații la un centru de control special. Ei zic că satelitul e de explorare, dar noi știm cu toții că e de spionaj. Adică, ce să exploreze ei? Că nu au văzut destulă lume?

Și nu credeți că restul lumii a stat cu mâinile în sân. Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia și Australia au pus imediat sancțiuni asupra Coreei de Nord și au zis că nu e frumos să spionezi pe alții. Dar nu au reușit să oprească satelitul, care încă zboară pe acolo. Și nici nu au văzut cum arată, că nu au nicio poză cu el. Poate e un balon cu fața lui Kim Jong-un, cine știe?

Dar Coreea de Nord nu se lasă intimidată. Ei zic că au dreptul să aibă sateliți, că doar nu sunt singurii. Și au dreptate, că și Coreea de Sud și-a lansat un satelit spion vineri, ca să-i țină piept. Și nu orice satelit, ci unul de la SpaceX, compania lui Elon Musk. Și nu unul singur, ci cinci, care vor fi gata până în 2025. Și nu pentru orice, ci pentru a supraveghea tot ce se întâmplă pe peninsula coreeană.

Deci, cam asta e situația. Avem un satelit spion care poate să ne scaneze Pământul și care nu știm cum arată, dar avem alte cinci sateliți spioni care vor să-l prindă pe primul. Iar daca aste nu este de ajuns avem o țară care vrea să fie putere nucleară și care nu ascultă de nimeni. Dacă v-a plăcut, dați un share și un comentariu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

Orice ar face, nord-coreenii se joacă cu viețile lor

Angajații magazinelor Apple din Franța intră în grevă în ziua lansării iPhone 15

Facebook și Messenger devin mai sigure și mai flexibile

Facebook lansează o nouă funcție uriașă în septembrie

Facebook și Messenger devin mai sigure cu Meta

Google și Amazon să acționeze după moartea unei femei în urma unui pact de sinucidere

PIXEL FOLD PRIMUL TELEFON MOBIL PLIABIL CARE VA PUTEA FI REPARAT ACASĂ.

Fără telefoane în școli: cum arată noua regulă propusă de guvernul Britanic.

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Coreea de Sud spune adio cărnii de câine: interdicție totală până în 2027.

Aeroportul Brașov, un vis frumos care s-a sfârșit. Cum au dispărut destinațiile din orarul de zbor.