traficanti de droguri prinsi

Traficanți internaționali de droguri prinși în România

Doi membri ai unei rețele infracționale internaționale care producea și distribuia droguri sintetice în România au fost arestați preventiv, a anunțat marți Parchetul pentru Combaterea Criminalității Organizate și Terorismului (DIICOT).

Materiile prime au fost amestecate cu preparate farmaceutice în așa fel încât odată ce pastilele au fost livrate la destinație, să fie ușor de extras ingredientele folosite pentru producerea medicamentelor. Cu toate acestea, suspecții au folosit drept deghizare medicamente pentru care producătorul român – înregistrat oficial – avea doar licență de distribuție internă, dar nu și licență de export. Totuși, potrivit DIICOT, preparatele nu au fost livrate la spitalele și farmaciile din România.

Agenția de presă Agerpres a aflat din surse din procuratură că unul dintre suspecți este Laurențiu Huică, fost vicepreședinte al Asociației Române a Producătorilor de Medicamente.

Potrivit Parchetului, suspecții din România au furnizat cantități mari de materii prime folosite la producerea de metamfetamină – efedrină și pseudoefedrină – în Polonia, în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, de unde membrii rețelei infracționale de acolo au distribuit substanțele chimice în cantități mici către laboratoare ilegale de amfetamină din Polonia, Cehia și Slovacia.

laborator droguri romania traficanti retinuti 822690

În total, organizația criminală a furnizat aproape 170 de milioane de tablete conținând efedrină și pseudoefedrină companiilor cumpărătoare, suficient pentru a produce 4,7 tone de metamfetamină. Potrivit DIICOT, prețul unui kilogram de amfetamină este de aproximativ 40.000 de euro, dar traficanții cer între 70 și 100 de euro pe gram. Producătorul român a făcut 97 de transporturi de pastiluțe către Cehia, Bulgaria, Lituania și Spania, spun anchetatorii.

Percheziții au fost efectuate în România la 1 martie în legătură cu acest caz. Atunci, au fost confiscate trei tone de materie primă de categoria 1, aproape cinci milioane de pastiluțe cu efedrină și pseudoefedrină, 200 de kilograme de materie primă pregătită pentru producerea pastiluțelor, aproximativ 600.000 de euro și mai multe documente relevante pentru anchetă.

Membrii organizației criminale, inclusiv liderul bandei, au fost prinși în flagrant pe 26 februarie în Polonia, în timp ce descărcau mărfuri încărcate în Voluntari, România. În cadrul aceleiași operațiuni, pe 26 februarie, au fost folosite măsuri coercitive împotriva a patru persoane din Slovacia și au fost confiscate un milion de euro. Pe 27 februarie s-au folosit măsuri coercitive împotriva a două persoane din Cehia și au fost ridicate documente – Agerpres a detaliat acțiunile poliției.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum a devenit AI maestru într-un joc de lemn după 6 ore de antrenament și l-a terminat în 15 secunde.

Fast & Furious 9, amendă uriașă după ce un cascador a fost aproape să-și dea duhul.

Problema uriașă, guvernele sunt îndemnate să acționeze acum

Scandal la Dinamo: un instructor de înot a violat o fetiță de 7 ani

Google jură să țină secrete plimbările tale, departe de ochii curioși

Apple renunță la dezvoltarea propriului modem 5G?

Poliția Germană a confiscat 50.000 de bitcoini, în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

A inceput Nebunia Reducerilor Black Friday si in magazinele fizice.

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.

Partidele din Parlamentul UE solicită „niciun ban pentru Ungaria lui Orbán”

Dacă vrei să-ți iei un telefon de fițe, mai bine grăbește-te!

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună