Sute de epave de mașini, aparate electrocasnice și alte deșeuri metalice ajung în această groapă de mină

Sute de epave de mașini, aparate electrocasnice și alte deșeuri metalice ajung în această groapă de mină

Cât de dificil este să tractezi o mașină veche până la un depozit de fier vechi, unde este dezmembrată, zdrobită și reciclată?

Potrivit consiliului satului Corris Uchaf din nordul Țării Galilor, prea greu. Timp de zeci de ani, vehiculele, televizoarele, frigiderele și alte aparate electrocasnice de unică folosință ale locuitorilor satului au ajuns într-o groapă de mină săpată în burta unui munte din apropiere.

1 13

Corris Uchaf a fost înconjurat de mine de șisturi, care acum s-au epuizat. Peșterile stau goale și sunt transformate încet-încet într-o groapă de gunoi pentru confortul localnicilor. Mina Gaewern Slate, prezentată în fotografii, a fost deschisă la începutul anilor 1800 și a funcționat până în 1906. Până atunci, cererea de ardezie scăzuse atât de mult încât nu mai merita să fie extrasă.

2 13

Mina a fost redeschisă în timpul Primului Război Mondial și a continuat să funcționeze pe ici, pe colo, până la închiderea sa definitivă în 1971. La scurt timp după aceea, a început transformarea sa într-o groapă de gunoi subterană. Secretul satului a fost dezvăluit de exploratorii urbani în urmă cu câțiva ani. Fotografiile cu masa metalică încâlcită de sute de mașini în descompunere atrag fotografi și speologi din toată Marea Britanie. Peștera este acum cunoscută sub numele de Peștera sufletelor pierdute.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elon Musk se dă tare, foștii utilizatori de Twitter sunt supărați.

Hamas își recunoaște adevăratele intenții: De ce au atacat de fapt Israelul

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023

Renault Legend: Mașina electrică de oraș care costă mai puțin de 20.000 de euro

Atentie, soferi! Amenzile de circulație iau avant cu noul an cu Ordonanța Trenuleț.

Primarul Antal Árpád, în urma incendiului de la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor: „Aceasta este consecința neglijenței statului român!”

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

Calafat, primul punct vamal cu bandă specială pentru UE

Lovitură brutală a lui Putin asupra sediului serviciilor secrete militare Ucrainene

Dacă vrei să-ți iei un telefon de fițe, mai bine grăbește-te!

Facebook și Messenger devin mai sigure cu Meta

Apple cedează presiunii UE și lasă rivalii să folosească NFC