Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Compania chineză Volvo Geely își propune să atingă neutralitatea climatică totală până în 2040 și, deși finalul procesului pare incredibil de îndepărtat, producătorul suedez tocmai a anunțat un pas mic, dar important, care l-ar putea aduce mai aproape de obiectivul său.


Volvo va înceta să mai producă motoare diesel la începutul anului 2024. Compania chineză Geely, deținută de chinezi, își propune să atingă neutralitatea climatică totală până în 2040, iar deocamdată face pași mici în ceea ce se anunță a fi o călătorie lungă. Se știa deja că vor crește proporția autoturismelor lor cu sisteme de propulsie pur electrice la 50% până în 2025 și că vor trece la modele cu emisii zero la nivel local până la sfârșitul deceniului.

Volvo, care va înceta să mai producă motoare diesel, este în contrast puternic cu politica comercială a Mazda. Constructorul auto japonez rămâne ferm la modelele sale diesel.


La sfârșitul anilor 2010, Volvo încă vindea multe mașini diesel, dar acum lucrurile s-au schimbat. În Europa, compania vinde cel mai mare număr de mașini hibride plug-in și pur electrice. Volvo subliniază că mai puține mașini diesel pe șosele pot face o mare diferență în ceea ce privește calitatea aerului din mediul urban. Deși aceste mașini emit mai puțin dioxid de carbon decât cele pe benzină, ele sunt parțial responsabile pentru poluarea atmosferei cu gaze precum oxidul de azot, care pot afecta și calitatea aerului în zonele rezidențiale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A inceput Nebunia Reducerilor Black Friday si in magazinele fizice.

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

Apple adaugă o nouă funcție pentru a proteja bateriile iPhone 15. Acestea se încarcă doar până la 80%

OpenAI a renunțat la interdicția de a folosi ChatGPT în scopuri militare: ce secrete ascunde chatbot-ul?

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

 OpenAI, în pragul colapsului: peste 500 de angajați vor să plece din companie

YouTube își pedepsește utilizatorii care nu vor să vadă reclame: Ce pierzi dacă folosești adblock

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

Samsung va lansa modelele Galaxy S24 în ianuarie 2024

Află până când îți poți achita facturile cu cardurile de energie – Poșta Română a dat vestea!

Cumpărături la Kilogram: Descoperă Comoara din Pachetele Amazon!