Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Volvo oprește definitiv producția de motoare diesel

Compania chineză Volvo Geely își propune să atingă neutralitatea climatică totală până în 2040 și, deși finalul procesului pare incredibil de îndepărtat, producătorul suedez tocmai a anunțat un pas mic, dar important, care l-ar putea aduce mai aproape de obiectivul său.

Oferta Emag


Volvo va înceta să mai producă motoare diesel la începutul anului 2024. Compania chineză Geely, deținută de chinezi, își propune să atingă neutralitatea climatică totală până în 2040, iar deocamdată face pași mici în ceea ce se anunță a fi o călătorie lungă. Se știa deja că vor crește proporția autoturismelor lor cu sisteme de propulsie pur electrice la 50% până în 2025 și că vor trece la modele cu emisii zero la nivel local până la sfârșitul deceniului.

Volvo, care va înceta să mai producă motoare diesel, este în contrast puternic cu politica comercială a Mazda. Constructorul auto japonez rămâne ferm la modelele sale diesel.


La sfârșitul anilor 2010, Volvo încă vindea multe mașini diesel, dar acum lucrurile s-au schimbat. În Europa, compania vinde cel mai mare număr de mașini hibride plug-in și pur electrice. Volvo subliniază că mai puține mașini diesel pe șosele pot face o mare diferență în ceea ce privește calitatea aerului din mediul urban. Deși aceste mașini emit mai puțin dioxid de carbon decât cele pe benzină, ele sunt parțial responsabile pentru poluarea atmosferei cu gaze precum oxidul de azot, care pot afecta și calitatea aerului în zonele rezidențiale.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atenție! Google ar putea să vă șteargă contul și datele în câteva săptămâni!

Macron adoptă o poziție dură împotriva Israelului în legătură cu bombardamentele din Gaza

Ryanair, ghinion maxim: două avioane lovite de fulgere în aceeași zi. Unul venea din România