program rabla local

După autoritățile locale, în curând și populația se va putea înscrie în programul Rabla Local

O sută de mii de mașini poluante vor fi scoase din circulație în cadrul programului Rabla local, iar municipalitățile vor începe să le înregistreze, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos.

Se lansează primul program descentralizat, finanțat la nivel național, de rabla locală a autovehiculelor, derulat împreună cu municipalitățile prin Fondul de Mediu, prin Ministerul Mediului. Obiectivul programului este îndrăzneț: scoaterea din circulație a 100.000 de mașini poluante la nivel național. „Este suficient ca autoritățile locale să se înscrie, începând cu 21 martie, în program, a cărui derulare le va fi delegată integral de către Fondul de Mediu. Primăriile care se vor înscrie vor primi o subvenție în avans, astfel că ministerul va acoperi 80% din costuri, urmând ca restul de 20% să fie suportate din bugetele locale.

Împreună cu primăriile, putem astfel subvenționa cu 3.000 de lei scoaterea de pe șosele a tuturor mașinilor poluante, creând astfel un mediu mai curat și mai locuibil

a declarat Barna Tánczos.

Ministrul a subliniat că ministerul va pune la dispoziția municipalităților un buget suficient pentru scoaterea din uz a 100.000 de mașini, care vor avea la dispoziție o săptămână pentru a se înscrie în program. Cu toate acestea, Barna Tánczos a informat că înscrierea populației în programul local rabla a mașinilor vechi se va face într-o a doua etapă.

După ce Fondul de Mediu va încheia contractele de delegare cu primăriile, va publica lista primăriilor participante la program. Locuitorii se vor putea înscrie apoi în program pe site-ul AFM, folosind doar cartea de identitate pentru a verifica dacă programul este disponibil în municipiul în care locuiesc. Ulterior, municipalitățile se vor ocupa de toate actele, iar rezidenții vor primi de la ele valoarea voucherului, deoarece scopul nostru este de a oferi proprietarilor de mașini cea mai simplă modalitate de a accesa ajutorul la nivel local

a declarat ministrul

Comunele vor primi ajutorul în funcție de numărul de locuitori. Prin această schemă se va acorda o subvenție de 3.000 de lei persoanelor fizice care scot din circulație un autoturism cu o vechime de cel puțin 15 ani și care se angajează să nu mai cumpere un autoturism Euro 5 sau mai mic în următorii trei ani. Subvenția poate fi solicitată în municipiul de reședință, pentru scoaterea din circulație a autoturismelor deținute de solicitant de cel puțin 5 ani, se arată într-un comunicat al UDMR.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

Tesla se crede Dumnezeu și își trimite mașinile pe șosele fără să le pese de oameni, spune un fost angajat

Hackerii au spart Sony și au scos la iveală secretele lor cu Marvel

Facebook ne ia de proști cu varianta plătită!

OpenAI nu a inventat o inteligență artificială periculoasă: cum a apărut un zvon fals.

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Un CEO a înlocuit 90% din personalul său cu un chatbot AI

Cum au încercat hackerii să manipuleze prețul Bitcoin prin contul SEC de pe X

Incident cu sistemul Patriot la Capu Midia. Primele lansări si ratări.

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Johnny Depp nu a fost servit într-un restaurant din Budapesta