Producția globală de smartphone-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani Una dintre cele mai mari victime ale recesiunii economice ar putea fi piața smartphone-urilor, care continuă să se reducă, spun analiștii. În cea mai recentă publicație a lor, experții de la TrendForce au constatat că acest segment s-a contractat cu 20% în primul trimestru al acestui an și cu 6,6% în al doilea, cea mai slabă performanță din ultimii 10 ani. În total, 522 de milioane de smartphone-uri au fost fabricate în prima jumătate a anului 2023, o scădere de 13,3% față de primele șase luni ale anului trecut. Fiecare producător a fost afectat în mod diferit, Samsung, de exemplu, fiind în continuare lider la nivel mondial, cu 53,9 milioane de smartphone-uri fabricate și o cotă de piață de 20 la sută. Întrucât seriile de telefoane pliabile Galaxy Z Fold și Z Flip au sosit abia în al treilea trimestru, impactul lor nu este încă vizibil, dar după vânzările sub așteptări ale modelelor Galaxy S23, este puțin probabil ca aceste telefoane scumpe să facă minuni. Cel mai prost trimestru al Apple este al doilea trimestru al fiecărui an, noile modele sosind în septembrie, când oamenii fie le așteaptă, fie vor să obțină unul din generația anterioară la un preț mai mic atunci când sunt lansate. Se pare că Apple are probleme de producție cu iPhone 15, ceea ce înseamnă că succesul celui de-al treilea trimestru este pus sub semnul întrebării. Cu toate acestea, potrivit TrendForce, există și o șansă ca Apple să depășească Samsung dacă noua serie depășește așteptările. Xiaomi a crescut producția cu 32,1% față de primul trimestru, cu un total de 35 de milioane de dispozitive produse, inclusiv telefoanele Redmi și Poco. Datorită acestui fapt, Xiaomi a reușit să depășească Oppo și să ocupe locul al treilea la nivel global. Oppo se află pe locul patru în clasamentul internațional, cu un total de 33,6 milioane de telefoane, dar această cifră include telefoane de la OnePlus și Realme. Una dintre surprizele din acest an a fost că Transsion a depășit Vivo și a ocupat locul cinci. Compania, care produce dispozitive Tecno, Infinix și itel, a intrat pe piața de gamă medie și înaltă, iar succesul său se datorează în parte acestui lucru. Între primul și al doilea trimestru, au înregistrat o creștere de 71,9 la sută, o realizare cu adevărat remarcabilă. Vivo se află astfel pe locul șase, cu 23 de milioane de unități. Potrivit experților de la TrendForce, prima jumătate a anului 2023 este cea mai proastă pentru producția de smartphone-uri din ultimii 10 ani, iar aceștia nu cred că anul 2024 va fi mult mai bun, analiștii preconizând o creștere anuală extrem de modestă, de 2-3 procente anul viitor.

Producția globală de smartphone-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani

Una dintre cele mai mari victime ale recesiunii economice ar putea fi piața smartphone-urilor, care continuă să se reducă, spun analiștii. În cea mai recentă publicație a lor, experții de la TrendForce au constatat că acest segment s-a contractat cu 20% în primul trimestru al acestui an și cu 6,6% în al doilea, cea mai slabă performanță din ultimii 10 ani.

Oferta Emag

În total, 522 de milioane de smartphone-uri au fost fabricate în prima jumătate a anului 2023, o scădere de 13,3% față de primele șase luni ale anului trecut. Fiecare producător a fost afectat în mod diferit, Samsung, de exemplu, fiind în continuare lider la nivel mondial, cu 53,9 milioane de smartphone-uri fabricate și o cotă de piață de 20 la sută. Întrucât seriile de telefoane pliabile Galaxy Z Fold și Z Flip au sosit abia în al treilea trimestru, impactul lor nu este încă vizibil, dar după vânzările sub așteptări ale modelelor Galaxy S23, este puțin probabil ca aceste telefoane scumpe să facă minuni.

Cel mai prost trimestru al Apple este al doilea trimestru al fiecărui an, noile modele sosind în septembrie, când oamenii fie le așteaptă, fie vor să obțină unul din generația anterioară la un preț mai mic atunci când sunt lansate. Se pare că Apple are probleme de producție cu iPhone 15, ceea ce înseamnă că succesul celui de-al treilea trimestru este pus sub semnul întrebării. Cu toate acestea, potrivit TrendForce, există și o șansă ca Apple să depășească Samsung dacă noua serie depășește așteptările.

Xiaomi a crescut producția cu 32,1% față de primul trimestru, cu un total de 35 de milioane de dispozitive produse, inclusiv telefoanele Redmi și Poco. Datorită acestui fapt, Xiaomi a reușit să depășească Oppo și să ocupe locul al treilea la nivel global. Oppo se află pe locul patru în clasamentul internațional, cu un total de 33,6 milioane de telefoane, dar această cifră include telefoane de la OnePlus și Realme.

Una dintre surprizele din acest an a fost că Transsion a depășit Vivo și a ocupat locul cinci. Compania, care produce dispozitive Tecno, Infinix și itel, a intrat pe piața de gamă medie și înaltă, iar succesul său se datorează în parte acestui lucru. Între primul și al doilea trimestru, au înregistrat o creștere de 71,9 la sută, o realizare cu adevărat remarcabilă.

Vivo se află astfel pe locul șase, cu 23 de milioane de unități. Potrivit experților de la TrendForce, prima jumătate a anului 2023 este cea mai proastă pentru producția de smartphone-uri din ultimii 10 ani, iar aceștia nu cred că anul 2024 va fi mult mai bun, analiștii preconizând o creștere anuală extrem de modestă, de 2-3 procente anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

Xiaomi va folosi propriile cipuri în telefoanele și mașinile sale

Bombă în presa sportivă din România. Gazeta Sporturilor, dată afară din tipografie fără nici o scuză!