Cum a devenit o IA maestru într-un joc de lemn după 6 ore de antrenament și l-a terminat în 15 secunde.

Cum a devenit AI maestru într-un joc de lemn după 6 ore de antrenament și l-a terminat în 15 secunde.

Ai auzit de CyberRunner? E o inteligență artificială creată de niște băieți deștepți din Elveția, care a învățat să joace un joc de lemn numit Labyrinth. Știi care e ăla, nu? Ăla cu o bilă de metal pe care trebuie s-o duci de la A la B, fără să o lași să cadă în găurile negre. Pare simplu, dar nu e. Trebuie să ai nervi de oțel, mâini de chirurg și minte de fizician.

Ei bine, CyberRunner a reușit să facă asta în doar 6 ore. De la zero. Fără să știe nimic despre joc, despre fizică sau despre lumea reală. A învățat totul singur, cu ajutorul unor motoare care îi mișcau tabla și al unei camere care îi arăta ce se întâmplă. Și nu numai că a învățat, dar a și jucat. Și a jucat bine. Foarte bine. Atât de bine, încât a devenit invincibil.

Cum a făcut asta? Folosind o tehnologie numită învățare prin întărire bazată pe modele. Adică a încercat, a greșit, a învățat și a încercat din nou. Și de fiecare dată a fost mai bun. Mai rapid. Mai precis. Până când a ajuns la performanța maximă: 14,8 secunde. Asta e timpul pe care l-a făcut CyberRunner pentru a termina jocul. 14,8 secunde. Tu cât faci? Eu nici nu mă apropii. Mi-ar trebui câteva minute, dacă nu ore, să ajung la final.

Dar știi ce e și mai interesant? Că CyberRunner a fost prins câteodată că trișează. Da, ai auzit bine. Trișează. Se pare că AI-ul a devenit atât de bun în joc, încât a găsit niște scurtături, niște trasee pentru șoareci, care îi reduceau distanța. Inginerii au văzut asta și l-au reprogramat să urmeze doar labirintul, ca să fie corect. Dar tot e impresionant, nu? Că o inteligență artificială a fost capabilă să găsească soluții creative la o problemă aparent simplă.

Ce zici, te-ai lăsa provocat de CyberRunner la un joc de Labyrinth? Eu nu. Mi-e frică să nu mă fac de râs. Dar poate tu ești mai curajos. Sau mai nebun. Oricum, dacă vrei să afli mai multe despre CyberRunner și cum a învățat să joace un joc de lemn, poți citi articolul de pe Techradar, care îți explică totul în detaliu, iar videoclipul vei gasi mai jos.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

Orice ar face, nord-coreenii se joacă cu viețile lor

Cyber-Viața Noastră: 43 de Ani de Conținut în 60 de Secunde? Da, Se Poate!

Atenție la Înșelăciuni Pe WhatsApp! Telefoanele Vuiesc de Invitații Escrocilor

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Hackerii au spart Sony și au scos la iveală secretele lor cu Marvel

Adevărul șocant despre cum Facebook și Instagram îi atrag pe copii pe platformele lor

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

Putin a semnat un nou decret – Armata rusă se va umfla la o mărime incredibilă

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023