Zboară Soba Veche și Vine cea Nouă: Rabla pentru Sobe în Ajutorul Românilor din Toate Județele

Zboară Soba Veche și Vine cea Nouă: Rabla pentru Sobe în Ajutorul Românilor din Toate Județele

Iată o veste tare picantă! Ministrul nostru drag de Mediu, Mircea Fechet, cu ochii pe sobele noastre, ne face o propunere așa cum rar găsești. Într-un futur timp, dacă te uiți la soba ta și zâmbești cu gura până la urechi la cât de eficientă este, probabil că ai pus mâna pe bugetul de la Rabla pentru Sobe.

Mănunchi de oameni grijulii, cu gândul la 50.000 de sobe care-și caută un stăpân nou, ne pregătim să trecem la un nivel mai verde. Și mai nimerit pentru cei care trăiesc pe la munte, unde iarna nu e doar lungă și aprigă, ci condamnată să te lase cu buza umflată când vine vorba de încălzit.

„Uite cum stă treaba”, zice Fechet, „vreau să înlocuim sobele antice și trândave cu unele noi-nouțe, eficiente și eco-friendly. Asteptăm cu mare nerăbdare părerile voastre, dar și pe ale celor care se pricep mai bine la treaba asta. Vrem să facem viața mai ușoară pentru românașii noștri și să respirăm un aer curat, ca pepenele. Începem cu 28 de județe din țară, în special zonele de munte. Avem de gând să-i ajutăm pe cetățeanul de rând și din localități mai mici, cu o sumă inițială de 500 de milioane de lei pentru încălzire. 70% din costurile unei sobe noi vrem să umplem noi, dar nu mai mult de 10 mii de lei pentru fiecare om.”

Deși după acest gest arestativ, Fechet ne aruncă o bombă: „Misele este să ajutăm la cumpărarea a 50.000 de sobe noi.”

De ce alt tip de sobe vorbim? Ei bine, oricare ar fi, de la lemne, peleți sau brichete. Dar cea mai mare grijă pe care o purtăm este să respecte standardele eco-design. Adică să aibă un randament de minimum 80% și să emită foarte puțini poluanți. Fiecare doritor va primi o finanțare unică de maxim 10 mii de lei.

Și cum arată aceste sobe venerate? Simbolicele puteri ale lor, alese de viitorii proprietari, trebuie să fluctueze între 8 și 35 kw. Mai pe înțelesul nostru, asta înseamnă că îți încălzești casa de minim 60 mp și maxim 200 mp, asta dacă ai izolat-o corespunzător.

Deșteptul nostru ministru, cu curaj în inimă, a ținut să sublinieze faptul că din 7,5 milioane de gospodării din România, 3,5 milioane se încălzesc cu lemn. Și ce e cu adevărat șocant, chiar și cei care stau la oraș încă se încălzesc cu asemenea sobe pe lemn.

Preferința pentru aceasta nu e chiar greșită, deoarece lemnul e o resursă regenerabilă. Dar partea mai apăsătoare e că sobele noastre atât de folosite au randament de doar 20-40%. În traducere, doar o treime din lemnul aprins se transformă în căldură, restul în fum și poluare. Aici intervine matematica, care dovedește că o sobă cu un randament atât de coborât poluează mai mult decât un vechi autobuz diesel. Asta este România noastră, unde lemnul ars devine foc pentru toți.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de vineri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 21 aprilie 2023

Facebook ne ia de proști cu varianta plătită!

Prințesa Kate a dezvăluit ceva dezamăgitor despre Prințul William

Optimum Nutrition Pareri: Ce Este, Cum Funcționează și Care Sunt Beneficiile și Efectele Secundare

Google Revoluționează Căutarea Reducerilor: Descoperă Noul Mod de a Găsi Oferte și de Urmat Istoricul de Prețuri!

Review ADATA Legend 960 Max 2TB: un SSD rapid, rece și compatibil cu PS5

Tucker Carlson vine cu un nou emisiune pe Twitter.[VIDEO]

NU URMAȚI EXEMPLUL LUI SHAKIRA – NU AȘA SE TERMINĂ O RELAȚIE.

Un „smecher” cu bani a blocat traficul și a lăsat o ambulanță să aștepte, ca să nu-și zgârie mașina de lux.

Românii cu dizabilități vor primi vouchere de până la 7.000 de euro pentru tehnologie asistivă.

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Hamas își recunoaște adevăratele intenții: De ce au atacat de fapt Israelul