CCR zice că foștii parlamentari merită pensii speciale.

CCR zice că foștii parlamentari merită pensii speciale.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o decizie controversată a Curții Constituționale, care a spus, marți, că pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu pot fi abrogate, pentru că ar încălca niște principii și drepturi fundamentale. Adică, dacă ai fost deputat sau senator o dată în viață, ai dreptul să primești o indemnizație pentru limită de vârstă, indiferent cât de mare sau mică a fost contribuția ta la binele țării.

Curtea a motivat că această indemnizație este un drept legal dobândit în considerarea mandatului deja exercitat și că retragerea ei ar crea o insecuritate juridică vădită. Adică, dacă ai fost parlamentar, ai fost parlamentar, și nimeni nu-ți poate lua asta. Nici măcar legea.

Curtea a mai spus că abrogarea pensiilor speciale ar încălca principiile statului de drept și al securității juridice, neretroactivitatea legii și dreptul de proprietate privată. Adică, dacă ai fost parlamentar, ai dreptul să te bucuri de banii tăi, fără să-ți pese de ce zice lumea.

Ce părere aveți despre această decizie? Credeți că foștii parlamentari merită pensii speciale? Sau credeți că ar trebui să se supună acelorași reguli ca restul pensionarilor? Aștept comentariile voastre!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adevărul șocant despre cum Facebook și Instagram îi atrag pe copii pe platformele lor

Killa Fonic și Vama se vor duela pe scene diferite la următoarea ediție Red Bull SoundClash.

Tucker Carlson vine cu un nou emisiune pe Twitter.[VIDEO]

TikTok a fost deja interzis în această țară.

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Csíki Sör: Coproprietarul Olandez câștigă primul proces în instanță împotriva lui Lénárd András în cazul falimentului fabricii de chipsuri

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Xiaomi SU7: Cum a fost prins în flagrant primul EV de la Xiaomi

Legea pensiilor a trecut de Senat: Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor şi cât va costa bugetul

Sonos pregătește un soundbar de ultimă generație și un dispozitiv de streaming video

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!