Cele mai valoroase 10 diamante din lume

Diamantele sunt bijuterii fine uimitoare care dau un strălucire și, potrivit circumstanțelor, pot fi foarte valoroase. Acestea sunt împărțite în categorii, în funcție de mărime, culoare, greutate și alte caracteristici. Există diamante care sunt prețuite mai mult decât altele. Iată cele mai valoroase 10 diamante din lume.

cele mai scumpe diamante din lume

1. Diamantul Hope (aproximativ 350 milioane de dolari)

Diamantul Hope a fost descoperit în India în anul 1668. Acest diamant de 45,52 carate are o strălucire albastră și poartă numele colecționarului său, Henry Philip Hope. De atunci, a fost posesia familiilor regale europene. Diamantul a fost expus la Muzeul Smithsonian din Washington D.C. în anul 1958 și a devenit una dintre atracțiile turistice prețioase.

2. Diamantul Regent (aproximativ 300 milioane de dolari)

Această bijuterie are o lungime de 130,5 carate și s-a spus că a fost tăiat din diamantul francez de 1.109 carate. Originar din India, diamantul Regent a ajuns la Curtea Regală Franceză în anul 1717 și a fost folosit pentru a decora sceptrul lui Ludovic al XV-lea. Acesta a fost vândut la licitație în anul 1887 și a fost achiziționat de un miliardar.

3. Diamantul Cullinan I (aproximativ 200 milioane de dolari)

Acest diamant de 530,2 carate a fost găsit în Africa de Sud în anul 1905. Acesta s-a tăiat în 93 de piese și a fost donat Reginii Marii Britanii, Victoria. Acestea sunt cunoscute sub numele de „Diamantul Cullinan I” și sunt expuse în Palatul Buckingham.

4. Diamantul Centenary (aproximativ 100 milioane de dolari)

Acest diamant alb de 273,85 carate a fost descoperit în Africa de Sud în anul 1986. A fost prezentat la Jubileul de diamante în London în anul 1991 și a fost numit Centenary în onoarea a 100 de ani de exploatare minieră de diamante în Africa de Sud. Acesta a fost tăiat în 32 de piese și este expus la Muzeul Diamantelor din Johannesburg.

5. Diamantul Koh-i-Noor (aproximativ 100 milioane de dolari)

Diamantul Koh-i-Noor a fost descoperit în India și a fost prezentat în mai multe palaturi regale. Acesta a fost donat reginei Victoria în anul 1850 și a fost integrat în cristalul de sticlă al sceptrului regal. Acesta are o greutate de 105,6 carate și este expus la Muzeul Coroanei Britanice.

6. Diamantul Pink Star (aproximativ 72 milioane de dolari)

Acest diamant roz de 59,6 carate a fost descoperit în Africa de Sud în anul 1999. Acesta a fost tăiat în forma unui stea și a fost vândut la licitație în anul 2013 pentru suma de 72 milioane de dolari. Acest diamant este considerat cel mai scump diamant vândut la licitație.

7. Diamantul Lesotho Promise (aproximativ 12 milioane de dolari)

Acest diamant de 500 de carate a fost descoperit în Lesotho, Africa de Sud, în anul 2006. Acesta a fost tăiat în șase piese și a fost vândut la licitație în anul 2006 pentru 12 milioane de dolari.

8. Diamantul Orlov (aproximativ 8 milioane de dolari)

Diamantul Orlov a fost descoperit în India în anul 1774. Acesta a fost prezentat primului împărat Rus, Pavel I, și a fost expus în Muzeul Catedralei Sf. Isaac din Sankt Petersburg. Acesta are o greutate de 189,6 carate și este prețuit pentru forma sa de ochi de pasăre.

9. Diamantul Jubilee (aproximativ 7 milioane de dolari)

Acest diamant alb de 245,35 carate a fost descoperit în India în anul 1895. Acesta a fost prezentat Reginii Marii Britanii, Victoria, în anul 1897 în ocazia Jubileului ei în diamante. Acesta a fost tăiat în 96 de piese și poartă numele de Diamantul Jubilee.

10. Diamantul Alexandria (aproximativ 5 milioane de dolari)

Acest diamant albastru de 30 carate a fost descoperit în India și a fost prezentat Reginii Elisabeta a II-a în anul 2007. Acesta a fost vândut la licitație în anul 2014 pentru 5 milioane de dolari și este considerat cel mai scump diamant albastru vândut vreodată.

Concluzie

Diamantele sunt prețioase și valoroase bijuterii. Există mai multe diamante care sunt prețuite mai mult decât altele. Cele 10 cele mai valoroase diamante din lume sunt Diamantul Hope, Diamantul Regent, Diamantul Cullinan I, Diamantul Centenary, Diamantul Koh-i-Noor, Diamantul Pink Star, Diamantul Lesotho Promise, Diamantul Orlov, Diamantul Jubilee și Diamantul Alexandria. Acestea sunt prețuite pentru frumusețea lor și istoria lor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O bunică din franța a dat lovitura cu o icoană uitată în bucătărie.[Video]

Anunț bombă: Rockstar ne aruncă în cap GTA 6 săptămâna asta!

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Apple renunță la dezvoltarea propriului modem 5G?

O bandă de hoți fura trotinete Lime din Szolnok de un an – au fost prinși

 Aisbergul gigant care stătea de 30 de ani în același loc s-a pus pe mișcat

Cum a devenit AI maestru într-un joc de lemn după 6 ore de antrenament și l-a terminat în 15 secunde.

Hackerii au spart Sony și au scos la iveală secretele lor cu Marvel

 GraphCast, un nou sistem de inteligență artificială de la Google care îți spune vremea mai bine și mai repede ca niciodată

Google Pixel 8a se dezvăluie în fotografii minuţioase. Vine cu procesorul Tensor G3

 ROMÂNUL CARE A ÎNCERCAT SĂ FACĂ DRIFTURI CU BMW-UL PE PLAJA DIN BELGIA A RĂMAS FĂRĂ MAȘINĂ, DAR NU ȘI FĂRĂ SCUZE: „AM CREZUT CĂ E PARCARE”

Xiaomi 14 s-au vândut ca hârtie igienică acasă la începutul epidemiei!