Dronele cu defibrilatoare - mai eficiente decât o ambulanță

Dronele cu defibrilatoare – mai eficiente decât o ambulanță

Când cineva face un stop cardiac subit, fiecare secundă contează. De aceea, ambulanțele nu sunt întotdeauna cele mai rapide sau cele mai potrivite soluții pentru a ajunge la pacienți. În schimb, dronele cu defibrilatoare ar putea să zboare rapid spre locul unde se află victima și să îi ofere un șoc electric care să îi repornească inima.

Stopurile cardiace subite pot fi tratate cu succes dacă se intervine imediat, așa că este esențial să le recunoaștem rapid, să sunăm la ambulanță și să începem resuscitarea. Dar, până să vină ajutoarele, pot trece minute prețioase, care pot face diferența dintre viață și moarte. De aceea, cercetătorii testează alternative prin care o dronă, în loc de paramedici, aduce la fața locului un defibrilator automat extern (DEA), care poate crește șansele de supraviețuire ale pacienților.

Conform cercetătorilor de la Institutul suedez Karolinska Institutet, în mai mult de jumătate din cazuri, dronele au sosit la fața locului cu trei minute mai devreme decât ambulanțele, scrie Interesting Engineering. Andreas Claesson, profesor asociat de stop cardiac la institutul de cercetare, a spus că DEA este cel mai important dispozitiv de salvare a vieții în cazul unui stop cardiac, de aceea este vital ca oamenii să aibă acces la acest dispozitiv cât mai repede posibil.

Institutul de cercetare folosește drone defibrilatoare din vara anului 2020, iar rezultatele arată că dronele ajung de obicei la fața locului cu câteva minute înainte de ambulanțele.

Dronele cu defibrilatoare au demonstrat deja că funcționează în lumea reală: la 9 decembrie 2021, viața unui bărbat de 71 de ani a fost salvată de una dintre ele în Trollhättan, Suedia. Bărbatul inconștient a fost observat de un medic de la un spital local, care a sunat imediat la numărul de urgență suedez 112. Trei minute mai târziu, o dronă a adus la fața locului un defibrilator automat extern, care i-a salvat viața bărbatului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce a fost reţinut Arnold Schwarzenegger pe aeroportul din Munchen.

Un Revelion ca-n povești, cum doar la Romania TV se poate! Norica Nicolai, Pavel Abraham și George Simion dau startul distracției!

Profesor de muzică din Târgu Secuiesc, acuzat că și-a violat elevele de 13 și 14 ani.

A sosit versiunea stabilă de Android 14 pentru OnePlus 11. Iată noutățile

Samsung va lansa modelele Galaxy S24 în ianuarie 2024

Cum ne afectează domul de căldură care se așterne peste Europa

Încărcătorul wireless la BMW distruge modulul NFC al modelelor iPhone 15 Pro

Google și Amazon să acționeze după moartea unei femei în urma unui pact de sinucidere

Cybertruck, Pickup-ul electric al viitorului, surprins în imagini de înaltă rezoluție.

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

Bill Gates se gândește la o poliție globală a bolilor

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor