Un bloc de 14 etaje din Valencia a ars ca o torță, din cauza izolației care a luat foc

Un bloc de 14 etaje din Valencia a ars ca o torță, din cauza izolației care a luat foc

Un incendiu cumplit a cuprins joi seara un bloc de apartamente din cartierul Campanar din Valencia. BBC scrie că pompierii au salvat oameni de pe balcoane cu macarale, după ce au văzut filmări pe internet. The Guardian spune că vineri dimineață erau patru morți, 14 răniți și 19 dispăruți. Pompierii au luptat toată noaptea cu focul, care a fost alimentat de vânt.

Printre răniți sunt un copil de șapte ani și șase pompieri, iar 12 persoane au ajuns la spital. Ambulanțele spun că majoritatea au inhalat fum.

Incendiul a pornit de la etajul patru al blocului de 14 etaje și s-a răspândit repede. Blocul, care, conform presei locale, avea peste 130 de apartamente și 450 de locatari, a rămas doar un “schelet”. Focul a ajuns și la o clădire de lângă.

El País scrie, citând un inginer, că focul s-a extins așa de repede pentru că blocul, construit în 2008, era izolat cu panouri de spumă de aluminiu, care izolează bine, dar ard ușor.

Un bărbat care stătea la etajul doi a zis pentru o televiziune locală că în zece minute toată fațada blocului era în flăcări.

Vineri dimineață, blocul era doar un schelet negru, iar autoritățile locale le-au cerut oamenilor să stea departe de zonă, unde s-a făcut un spital de campanie pentru răniți, scrie BBC.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a scris pe X: “Sunt șocat de incendiul groaznic dintr-un bloc din Valencia… Vreau să fiu solidar cu toți cei afectați și să le mulțumesc salvatorilor care au intervenit”.

Primarul din Valencia a zis că orașul va avea o zi de doliu oficial.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Război: Biden spune că avioanele de luptă F16 pot fi folosite doar în Ucraina

Apple oferă compensații de 420 de lei pentru milioane de utilizatori de iPhone

 GraphCast, un nou sistem de inteligență artificială de la Google care îți spune vremea mai bine și mai repede ca niciodată

Copilot, chatbotul Microsoft care nu are milă: cum i-a spus unui utilizator că nu e om și că ar trebui să moară

Un Revelion ca-n povești, cum doar la Romania TV se poate! Norica Nicolai, Pavel Abraham și George Simion dau startul distracției!

Șoferii români de „platforme auto horror” nu se lasă intimidați de amenzi uriașe

Breaking: Rockstar a anunțat Grand Theft Auto 6

Un petrolier norvegian, lovit de o rachetă în Yemen: ce se întâmplă în Marea Roșie și cum afectează Canalul Suez

RAR a găsit defecțiuni tehnice la 45% din vehiculele verificate în trafic

DarkBERT: O nouă inteligență artificială învață exclusiv pe dark web

Apple Strânge Laţul: Beeper Mini, Rămas Fără iMessage!

Cine este Irina Stoica?