elon musk

Elon Musk spune că OMS conduce lumea

Țările nu ar trebui să își subordoneze suveranitatea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat joi Elon Musk, directorul general al Twitter, ale cărui cuvinte au fost imediat respinse de directorul general al OMS pe portalul de microblogging, acuzându-l pe multimilionarul american că răspândește știri false fără a-i menționa numele.

„Țările nu ar trebui să se supună autorității OMS”, a scris Musk pe rețeaua de socializare, care are 132 de milioane de utilizatori, ca răspuns la o înregistrare video a senatorului australian de dreapta Malcolm Robert, care a criticat agenția de sănătate a ONU.

„Țările nu își supun suveranitatea @OMS”, a scris Tedros Adhanom Gebrejus în răspunsul său.

Acordul #PandemicAccord (acordul privind pandemia) nu schimbă acest lucru. Tratatul va ajuta țările să se protejeze mai eficient împotriva pandemiilor. Ne va ajuta să protejăm mai bine oamenii, indiferent dacă aceștia trăiesc în țări bogate sau sărace,

a adăugat directorul general al organizației cu 194 de state membre.

La scurt timp după aceea, Tedros Adhanom Gebrejus a revenit în deschiderea conferinței sale de presă săptămânale pe teme de sănătate mondială, unde a subliniat „dezinformarea” despre acord care circula pe internet.

Afirmația conform căreia tratatul ar transfera competențe către OMS este pur și simplu falsă. Este o ‘știre falsă'”, a declarat directorul general. El a dat asigurări că „țările vor decide singure ce ar trebui să prevadă tratatul.

La începutul lunii martie, Tedros Adhanom Gebreijus a declarat jurnaliștilor că statele membre ale OMS ar trebui să negocieze proiectul de contract care să abordeze, printre altele, problema schimbului de informații și a diferențelor dintre țările bogate și cele sărace în ceea ce privește accesul la vaccinuri.

Ideea unui proiect de contract a apărut după ce comunitatea internațională – atât statele individuale, cât și OMS – nu a reușit să acționeze împotriva pandemiei Covid-19, confruntându-se cu acuzații că a acționat prea târziu și cu puțină solidaritate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CUTREMUR ÎN TURCIA: TATĂL CARE A ȚINUT MÂNA FIICEI SALE MOARTE, PRINSĂ SUB DĂRÂMĂTURI, DĂ DECLARAȚII

Elon Musk și-a lansat chatbotul Grok, care face mișto de gătitul de cocaină

Scumpirea Țigărilor: Cât Te Costă Să Fii ‘În Nori’ După 8 Aprilie?

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Un bărbat belgian a vorbit cu inteligența artificială timp de săptămâni înainte de a se sinucide

Extinderea granițelor NATO spre Rusia prin aderarea Finlandei la alianță

Soarele are o groapă mare șI ne trimite vânturi solare. Ce să facem?

Honor Play 50 Plus este oficial

Un Revelion ca-n povești, cum doar la Romania TV se poate! Norica Nicolai, Pavel Abraham și George Simion dau startul distracției!

Parlamentul României a elaborat un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

Rihanna și-a ascuns atât de bine sarcina, încât nici cei 280 de dansatori de back-up nu au aflat până la Super Bowl