Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Un grup austriac pentru drepturile omului a depus o plângere împotriva companiei aeriene low-cost Ryanair, cu sediul în Irlanda, pentru ceea ce consideră a fi utilizarea nejustificată a recunoașterii faciale.
Organizația, denumită None of your business (NOYB), susține că Ryanair încalcă drepturile de protecție a datelor clienților săi prin utilizarea recunoașterii faciale pentru a identifica clienții atunci când aceștia rezervă zboruri prin intermediul agențiilor de turism online.

NOYB a depus o plângere la autoritatea spaniolă de protecție a datelor după ce reclamantul, care a cumpărat un bilet pentru un zbor Ryanair prin intermediul agenției de turism online eDreams din Barcelona, locuiește în această țară.
Ulterior, acesta a primit un e-mail de la compania aeriană prin care i se cerea să participe la un proces online de identificare prin recunoaștere facială pentru 0,59 EUR.

Ryanair a precizat pe site-ul său web că identificarea este necesară deoarece agențiile de turism nu le furnizează adesea datele de contact și de plată ale clienților lor.

Pasagerii pot evita procesul de recunoaștere facială fie prezentându-se la ghișeul de check-in cu cel puțin două ore înainte de plecare și efectuând identificarea la un cost suplimentar, fie prezentând o copie a pașaportului sau a cărții de identitate înainte de plecare. Ryanair precizează că, în acest din urmă caz, procesul de identificare poate dura până la șapte zile. Acest lucru nu este necesar în cazul în care rezervarea este făcută prin intermediul site-ului web al companiei aeriene sau al aplicației mobile.

NOYB consideră că nu există nicio justificare pentru acest sistem. Organizația spune că, de fapt, compania aeriană este pregătită să încalce drepturile de protecție a datelor clienților săi în schimbul unui avantaj concurențial neloial. Grupul a avut anterior mai multe cazuri de succes împotriva celor mai mari companii internaționale din întreaga Uniune Europeană, de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) în 2018.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

  • Buna ziua,
    Am intampinat aceeasi problema cumparand bilete de la Ryanair si apoi incercand sa ma conectez la rezervare din contul meu Ryanair de pe site ul lor. Desi am cumparat bilete de pe site ul oficial, ma „obliga” la identificare faciala si la plata a 0,59E. Unde pot face o sesizare despre incalcarea drepturilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina

Epidemia de rujeola ne-a dat gata! Ministerul sănătății a bătut toba: „29 de județe sub cod roșu”

Nu ratați interviul lui Tucker Carlson cu Putin. Va fi unic!

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

CUM A DAT PESTE CAP UN SUCEVEAN CARE A CREZUT CĂ A FĂCUT AFACEREA VIEȚII PE TIKTOK. CE A PRIMIT ÎN LOC DE CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE

Un CEO a înlocuit 90% din personalul său cu un chatbot AI

Secretarul general al ONU: eșecul de a opri schimbările climatice este o condamnare la moarte

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

Cum a ajuns un șofer de safari în mijlocul crocodililor din cauza Google Maps

Hackerii au spart Sony și au scos la iveală secretele lor cu Marvel

Iadul îl așteaptă: Informaticianul care a avut o scurgere de informații va fi îngropat de viu