Noua lege a permisului de conducere pentru categoria B, care include şi motocicletele. Senatul a votat favorabil după reexaminarea cerută de preşedinte

Noua lege a permisului de conducere pentru categoria B, care include şi motocicletele. Senatul a votat favorabil după reexaminarea cerută de preşedinte

Luni, Senatul a dat undă verde unei legi care prevede că permisul de conducere pentru categoria B este valabil şi pentru anumite motociclete, după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să revizuiască actul normativ.

Oferta Emag

Legea modifică OUG 195/2002 şi stabileşte că permisul de conducere pentru categoria B este valabil şi pentru anumite motociclete, dacă posesorul permisului are cel puţin 24 de ani şi a obţinut permisul pentru categoria B cu cel puţin trei ani în urmă.

Preşedintele Iohannis a solicitat reexaminarea legii pe 7 iulie, motivând că “nu este clar cum se va face dovada absolvirii celor 10 ore de pregătire practică şi dacă această dovadă trebuie deţinută fizic şi prezentată în cazul unui control, de fiecare conducător de vehicule, alături de permisul de conducere eliberat”.

“Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule şi fac dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se menţionează într-un articol revizuit în urma reexaminării iniţiativei legislative. Legea va fi reexaminată şi de Camera Deputaţilor.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum funcționează o pompă de căldură? Avantaje si dezavantaje!

Breaking News: Sfântu Gheorghe în Pragul Magiei! Vezi Ce initiativa INCREDIBILĂ Face USR Pentru Un Parc De Vis

Robotul care a omorât un om crezând că e o cutie pentru mâncare.