Robotul trimis la reactorul de la Fukushima se întoarce cu vești proaste

Robotul trimis la reactorul de la Fukushima se întoarce cu vești proaste

Roboți de explorare au fost trimiși la Unitatea 1 a centralei nucleare de la Fukushima, dar unul dintre ei s-a întors cu fotografii deosebit de îngrijorătoare.

De la accidentul nuclear major din 2011, la centrala de la Fukushima se desfășoară investigații în vederea dezmembrării și îndepărtării reactoarelor avariate în viitor, fără a elibera materiale radioactive în mediul înconjurător. Operatorul centralei, Tokyo Electric Power Company (TEPCO), folosește sonde controlate de la distanță pentru a supraveghea progresul operațiunii de curățare extrem de costisitoare, dar unul dintre roboții săi s-a întors recent cu vești foarte îngrijorătoare.

Unul dintre roboții care tocmai a fost trimis jos a făcut fotografii ale piedestalului Unității 1 a centralei nucleare de la Fukushima, arătând că structura de susținere de sub unul dintre nucleele reactorului este într-o stare mai proastă decât de obicei. Associated Press relatează că peretele de beton de 120 de centimetri grosime al piedestalului prezintă semne de deteriorare, expunând armătura de oțel din interior. Dacă aceste structuri de susținere s-ar rupe, de exemplu, în urma unui alt cutremur, consecințele ar putea fi foarte grave, deoarece se estimează că trei dintre reactoare conțin în total 880 de tone de combustibil topit foarte radioactiv.

Guvernatorul prefecturii Fukushima, Masao Uchiborit, a cerut imediat TEPCO să precizeze dacă structura de susținere, în starea sa actuală, poate face față, de exemplu, unui alt cutremur.

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Fukushima

La 11 martie 2011, cutremurul din Tohoku, produs la ora 6.26, ora Europei Centrale, și tsunami-ul care a urmat, cu valuri de 15 metri, au dus la una dintre cele mai grave catastrofe nucleare produse vreodată în Japonia, care a fost întotdeauna în fruntea dezvoltării tehnologice. Cutremurul și tsunamiul au provocat moartea sau dispariția a aproximativ 18 500 de persoane și au făcut ca peste 120 000 de oameni să își părăsească locuințele din cauza radiațiilor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un avion a rămas blocat pe pistă din cauza frigului: O scenă demnă de un film SF – video

Cum te va afecta noua lege a pensiilor din România și ce trebuie să știi despre pensionarea ta

Optimum Nutrition Pareri: Ce Este, Cum Funcționează și Care Sunt Beneficiile și Efectele Secundare

Half-Life împlinește 25 de ani, Valve ne face un cadou, dar vine și cu alte surprize.

Facebook face ceva teribil de jenant pentru noi, ce se va întâmpla?!

Relațiile UE-China depind de acțiunile Beijingului în criza ucraineană

Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Facturile la curent vin cu întârziere. Cine e de vină?

Google dă afară sute de oameni din echipele sale de top

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

Xiaomi 14 Ultra: Baterie mai mare, încărcare mai rapidă, ce mai vrei?