Adevărul șocant despre cum Facebook și Instagram îi atrag pe copii pe platformele lor

Adevărul șocant despre cum Facebook și Instagram îi atrag pe copii pe platformele lor

Facebook și Instagram sunt două dintre cele mai populare rețele sociale din lume, dar și două dintre cele mai periculoase pentru copiii noștri. De ce? Pentru că Meta Platforms, compania care le deține, le-a făcut special să-i atragă pe cei mici și să-i țină captivi pe site-urile lor. Și asta chiar dacă știau că au milioane de utilizatori sub 13 ani, care nu ar trebui să aibă acces la platformele lor, conform regulilor lor.

Asta reiese dintr-un proces intentat de procurorii generali din 33 de state americane, care au publicat un dosar judiciar cu dovezi șocante. Dosarul a fost preluat de The Wall Street Journal și The New York Times, care au dezvăluit cum angajații Meta au recunoscut că au proiectat produsele lor pentru a profita de vulnerabilitățile psihice ale copiilor, cum ar fi impulsivitatea, influența grupului și lipsa de conștientizare a riscurilor. Unii angajați au mărturisit, de asemenea, că Facebook și Instagram sunt pline de copii sub 13 ani, care nu au voie să folosească rețelele sociale, conform politicii companiei.

Meta a încercat să se apere spunând pentru Associated Press că dosarul este o exagerare și că ei au făcut tot posibilul în ultimul deceniu să facă platformele lor mai sigure pentru adolescenți. Dar când vine vorba de copiii mai mici, Meta spune că verificarea vârstei este o “problemă grea de rezolvat” pentru industrie. În loc să-și asume responsabilitatea, Meta vrea să lase verificarea vârstei pe seama magazinelor de aplicații și a părinților și cere o lege care să oblige magazinele să ofere aplicații doar cu acordul părinților pentru cei sub 16 ani.

The Wall Street Journal a relatat, de asemenea, că un șef de securitate de la Facebook a sugerat într-un e-mail din 2019 că dacă ar lua măsuri drastice împotriva copiilor mai mici, ar pierde bani. Dar un an mai târziu, același șef s-a plâns că, deși Facebook era interesat să studieze comportamentul copiilor mai mici pentru a-și crește afacerea, nu era la fel de interesat să-i găsească și să-i dea afară de pe platformele lor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.

The New York Times cere despăgubiri de la OpenAI și Microsoft pentru că le-au folosit articolele pentru a antrena chatboturile.

Viața ar putea exista pe Mercur, potrivit unui nou studiu

Un bloc de 14 etaje din Valencia a ars ca o torță, din cauza izolației care a luat foc

Threads, noul site de social media al Meta, vine în Europa de Crăciun

Gaza, din nou în flăcări. Armistițiul s-a rupt după patru zile de liniște

Știrile zilei – 14 aprilie 2023

O navă britanică, atacată cu rachete în Marea Roșie de rebelii yemeniți

Cea mai mare Mănăstire din România, Mănăstirea Clocociov

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

Anunț bombă: Rockstar ne aruncă în cap GTA 6 săptămâna asta!