Zuckerberg, față în față cu părinții victimelor social media: „Aveți mâinile pătate de sânge”

Zuckerberg, față în față cu părinții victimelor social media: „Aveți mâinile pătate de sânge”

Social media este o problemă serioasă pentru copii și Senatul american nu mai tolerează asta. Șefii marilor companii de tehnologie au fost chemați la audieri și au fost criticați dur de senatori. Un senator a spus chiar că aceste companii au sânge pe mâini pentru că nu îi protejează pe copii.

Senatorii vor ca Congresul să ia măsuri urgente pentru că părinții și experții spun că social media este doar o afacere pentru aceste companii, nu o responsabilitate față de copii.

Senatorul Lindsey Graham i-a spus în față lui Zuckerberg, șeful Meta, că el are un produs care ucide oameni și că are sânge pe mâini (la fel ca și celelalte companii). Alături de Zuckerberg, au fost audiați și șefii de la X, Snap, TikTok și Discord.

Senatorul Dick Durbin și președintele unei comisii le-au prezentat date de la National Center for Missing & Exploited Children, care arată că abuzurile sexuale și șantajul asupra copiilor sunt în creștere explozivă. Prădătorii sexuali le cer copiilor imagini compromițătoare și apoi le cer bani. Durbin a spus că această situație îngrozitoare este cauzată de schimbările din tehnologie.

La începutul audierii, a fost difuzat un video cu copii abuzați și hărțuiți. Mulți părinți au venit cu poze cu copiii lor care au suferit pe social media. Unii dintre ei l-au insultat pe Zuckerberg sau au făcut remarci despre el. Senatorul Josh Hawley a fost foarte direct și i-a cerut lui Zuckerberg să își ceară scuze imediat. Zuckerberg a spus că îi pare rău și că va face tot posibilul să prevină astfel de cazuri. Dar el nu vrea să își asume vina pentru că a facilitat abuzul, ceea ce Hawley spune că ar trebui să facă.

Families held up photos of their loved ones in the audience

Audierile au scos la iveală și e-mailuri interne, cum ar fi refuzul lui Zuckerberg de a angaja mai mulți ingineri pentru a îmbunătăți securitatea.

Șeful X și-a exprimat susținerea pentru pachetul STOP CSAM, care ar face companiile de tehnologie responsabile pentru abuzul sexual și le-ar expune la procese, inclusiv magazinelor de aplicații. Există și alte proiecte de lege, dar niciunul nu a fost adoptat încă.

X a fost, de asemenea, implicată în mai multe scandaluri, cel mai recent cu unul legat de Taylor Swift, care a fost victima unor imagini sexuale false generate de inteligența artificială.

Șeful TikTok a spus că aplicația lor este folosită de peste 170 de milioane de americani. El a spus că investesc peste 2 miliarde de dolari în securitate, dar nu a spus cât reprezintă asta din veniturile lor.

Senatorul Ted Cruz nu a fost deloc blând cu Zuckerberg: pe Instagram există un mesaj de avertizare care spune că imaginea conține abuz sexual asupra copiilor, dar imaginea tot apare – Cruz l-a întrebat: “Domnule Zuckerberg, ce dracu v-ați gândit?”. Zuckerberg a spus că ar fi mai bine să îndrume utilizatorul către surse de ajutor și să nu blocheze imaginea.

Senatoarea Amy Klobuchar a făcut o comparație șocantă: ea a spus că atunci când un avion Boeing a pierdut o ușă în zbor, acum câteva săptămâni, toată lumea a fost de acord că trebuie să aterizeze. Așa că ea nu înțelege de ce nu se face la fel aici, când se știe că social media este periculos și că mor copii.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!

La 88 de ani a murit celebrul designer Paco Rabanne.

Noile modele Galaxy S24 vor fi dezvăluite în ianuarie: ce surprize ne așteaptă?

Pilot de vânătoare american: Există OZN-uri reale și nu sunt baloane

Macron adoptă o poziție dură împotriva Israelului în legătură cu bombardamentele din Gaza

Facebook lansează o nouă funcție uriașă în septembrie

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună

Unui tip din satu-mare i-a picat un BMW din cer. Cum a aflat de el.

A fost prins individul de 34 de ani care a răpit-o pe Melinda, fetița de 13 ani din Sighetu Marmatiei.

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

 OpenAI, în pragul colapsului: peste 500 de angajați vor să plece din companie

Prabusirea lui Cristofor Columb: Reevaluarea istoriei descoperirii Americii