OpenAI, în pragul colapsului peste 500 de angajați vor să plece din companie

 OpenAI, în pragul colapsului: peste 500 de angajați vor să plece din companie

Vă mai amintiți de OpenAI, compania aia de inteligență artificială care promitea să salveze lumea de apocalipsa roboților? Ei bine, se pare că nu mai e nimic open la ei, ci doar un haos total. După ce și-au schimbat de două ori șeful într-un weekend, acum peste 500 de angajați vor să-și ia tălpășița, dacă nu se întorc la conducere cei doi cofondatori, Sam Altman și Greg Brockman, potrivit Wired.

Oferta Emag

Totul a început când consiliul de administrație al OpenAI a decis să-l dea afară pe Altman și să-l scoată pe Brockman din consiliu, fără nicio explicație. Asta a stârnit furia angajaților, care au semnat o declarație în care îi acuză pe cei din consiliu că au pus în pericol munca și misiunea companiei.

Procesul prin care l-ați reziliat pe Sam Altman și l-ați înlăturat pe Greg Brockman din consiliu a pus în pericol toată această muncă și a subminat misiunea și compania noastră. Comportamentul dvs. a arătat clar că nu sunteți capabili să conduceți OpenAI

scriu angajații revoltați.

Printre semnatari se află și Ilya Sutskever, cercetător șef și membru al consiliului, care ar fi fost cel care a orchestrat lovitura de stat împotriva lui Altman. Acum, el spune că regretă decizia și că vrea să-l readucă pe Altman la cârmă. La fel și Mira Murati, care sâmbătă a fost numită CEO în locul lui Altman, dar luni a renunțat la funcție.

Situația e și mai ciudată dacă ținem cont de anunțul făcut de șeful Microsoft, Satya Nadella, care a spus că Altman și Brockman vor veni la Microsoft să conducă o nouă divizie de cercetare în inteligență artificială. Asta înseamnă că Microsoft, care e cel mai mare investitor al OpenAI, ar putea să le fure cei mai buni oameni și să le ia și tehnologia.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum a ajuns cel mai mare spital din Gaza să fie plin de morți și de câini flămânzi!

Știri de ultimă oră: armata israeliană a înconjurat Gaza

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte