iPhone și baterie ușor de înlocuit într-o singură propoziție? Da!

iPhone și baterie ușor de înlocuit într-o singură propoziție? Da!

iPhone-ul nu este cunoscut ca fiind un dispozitiv pe care îl poți repara când ai nevoie, dar, datorită unui regulament european, acest lucru s-ar putea schimba.

Un nou regulament al Uniunii Europene, adoptat recent cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European, impune producătorilor de smartphone-uri să echipeze telefoanele cu o baterie detașabilă. Printre altele, noua legislație impune producătorilor de dispozitive electronice (inclusiv smartphone-uri) să proiecteze baterii portabile astfel încât consumatorii să le poată scoate și înlocui singuri cu ușurință.

banner

Acest lucru nu se întâmplă în prezent. Iar iPhone este menționat nu pentru că ar fi ceva în neregulă cu el, ci pentru că este deosebit de faimos pentru că nu dorește ca telefoanele sale să poată fi reparate la domiciliu.

Dar, ca să fim corecți, trebuie spus că situația nu este cu mult mai bună în cazul modelelor Samsung Galaxy, iar ceilalți producători de top au principii similare. De fapt, trebuie adăugat că Apple a lansat în 2022 un program de reparații în regim de autoservire pentru anumite modele, permițând clienților să aibă acces la piese. Iar dacă luăm iPhone 14 în parte, designul telefonului arată că acesta este mai ușor de reparat decât unele modele anterioare.

Desigur, acest lucru este încă departe de a putea scoate spatele telefonului și a înlocui bateria într-o secundă. Amintiți-vă doar de Nokia 3310, unde puteai face acest lucru cu ochii închiși. Ei bine, s-ar putea să nu fie atât de ușor, dar, deocamdată, este mai bine să așteptăm ca reglementările să fie puse la punct și să înceapă să sosească astfel de modele, care acum pot fi reparate la domiciliu.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un bărbat belgian a vorbit cu inteligența artificială timp de săptămâni înainte de a se sinucide

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?

Iată tot ce trebuie să știi despre noile iPhone-uri 15. Pret si disponibilitate in Romania