Dezastru natural de proporții: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

Dacă vă gândeați că 2023 este un an liniștit, vă înșelați amarnic. Islanda este pe cale să explodeze, literalmente, și nu e de glumă.

Magma se apropie periculos de mult de suprafața vulcanului din nordul țării și ar putea sări în aer oricând. Vulcanul islandez face show de două săptămâni și nu se lasă până nu își arată mușchii. Cutremurele nu dau semne de încetare și se pare că nici vulcanul nu vrea să se liniștească, ci dimpotrivă, să erupă cât mai repede. Nu ratați ultimele noutăți despre acest spectacol al naturii.

Vulcanii nu se joacă cu Pământul, ci îl schimbă după bunul lor plac. O insulă nou-nouță a apărut lângă Japonia, ca urmare a unui cutremur provocat de o erupție vulcanică. Islanda a fost zgâlțâită de peste 4000 de cutremure în ultimele zile.

Când o să se întâmple dezastrul? Asta e întrebarea pe care ne-o punem cu toții. Acum zece zile, v-am spus că seismele din jurul orașului Grindavik, la sud de Reykjavik, au fost atât de puternice încât oamenii au fugit din case ca din gura de lup.

Din fericire, avem niște instrumente de ultimă generație care ne arată ce se întâmplă sub pământ. Magma e la doar 450 de metri adâncime, ceea ce înseamnă că se îndreaptă spre noi cu viteză. De aceea, autoritățile au dat alertă portocalie și au evacuat 400 de persoane din zona vulcanului.

Islanda e obișnuită cu erupțiile vulcanice, dar asta nu înseamnă că nu sunt periculoase. Vulcanii erup de 4-5-6 ori pe an, pentru că Islanda e o insulă vulcanică pe creasta medio-atlantică, care e una dintre cele mai fierbinți zone vulcanice din lume. Cel mai tare vulcan a fost Eyjafjallajokull, care a erupt în 2010 și a umplut cerul de cenușă, blocând zborurile din Europa.

Acum, Faradalsfjall e vedeta, și a început să facă valuri pe Peninsula Reykjanes, una dintre peninsulele sudice ale țării. Vulcanul s-a trezit la viață pe 25 octombrie, după un cutremur uriaș. Cutremurele au continuat să lovească zona, mai ales la început, dar nu s-au potolit, ci au făcut viața un calvar pentru locuitorii de acolo. Când se mișcă plăcile tectonice, se creează fisuri prin care iese magma. Cutremurele sunt la 8 kilometri adâncime, așa că e ușor să vezi cât de aproape e magma, care era la 450 de metri, de suprafață, față de unde era la început.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘAPTE ANI DE UPGRADE ȘI TENSOR G3! PERECHEA GOOGLE PIXEL 8 ESTE OFICIAL

Nissan Skyline-ul lui Paul Walker a fost vândut pentru o sumă de bani nesimțită

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Prințesa Kate a dezvăluit ceva dezamăgitor despre Prințul William

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

YouTube Premium îi taxează mai mult pe cei care au conturi din epoca de piatră

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.

Un CEO a înlocuit 90% din personalul său cu un chatbot AI

Actualizarea iOS 17.0.3 corectează supraîncălzirea pe modelele iPhone 15 Pro

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.

Ce tărăboi pe străzi! Două BMW-uri s-au pupat în Oradea, iar pentru un şofer galaţean „petrecerea” s-a terminat cu dosar penal!