Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Boeing, gigantul din industria aeronautică și de apărare, a fost jefuit de niște hackeri care i-au cerut bani pentru a nu publica datele furate. Dar Boeing nu s-a lăsat intimidat și a ignorat amenințarea. Așa că hackerii au dat drumul la robinet și au aruncat pe internet peste 4 GB de date sensibile, inclusiv configurații de software, fișiere de monitorizare și audit, informații financiare și de marketing, și date despre furnizori. Ce ziceți, vă tentează o călătorie cu Boeing?

Hackerii fac parte din banda de ransomware LockBit, care oferă servicii de șantaj cibernetic la cheie. Ei au spart sistemul Boeing în noiembrie 2023 și au cerut o sumă necunoscută pentru a nu publica datele. Boeing a refuzat să plătească și a spus că incidentul nu afectează siguranța aeronavelor și a pasagerilor.

Dar oare cum au reușit hackerii să intre în sistemul uneia dintre cele mai mari companii de avioane comerciale și sisteme de apărare? Se pare că au folosit o vulnerabilitate recent descoperită în software-ul Citrix, care permite accesul la backup-urile companiei.

LockBit nu este la prima ispravă de acest gen. De peste patru ani, această bandă a făcut mii de victime în diverse sectoare, inclusiv gigantul auto Continental și Royal Mail din Marea Britanie. În Statele Unite, guvernul a estimat că această bandă a atacat aproape 1.700 de organizații și a cerut răscumpărări de peste 91 de milioane de euro.

Dar nu se opresc aici. În august 2023, poliția spaniolă a atras atenția asupra unei campanii de phishing legate de grup, care viza companii de construcții care operau în țară.

Voi ce părere aveți despre aceste atacuri cibernetice? Credeți că Boeing a făcut bine să nu plătească? Sau ar fi trebuit să negocieze cu hackerii? Scrieți-vă opinia în comentarii și nu uitați să dați share dacă v-a plăcut articolul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Zelenski sosește astăzi în România și urmează să fie întâmpinat de către președintele Iohannis și premierul Ciolacu

Breaking news: Metroul e în aer, după ce un tren s-a oprit în stația Tineretului. Cum se circulă pe Magistrala 2 • Bucureștiul meu drag

Cum funcționează o pompă de căldură? Avantaje si dezavantaje!

GTA 6: trailerul a fost lansat mai devreme și e de vis! Vezi aici cum arată noul joc!

Mumia extraterestră expusă în Mexic este o prostie – spun cercetătorii

Cum a ajuns cel mai mare spital din Gaza să fie plin de morți și de câini flămânzi!

IKEA cere clienților să returneze încărcătorul USB defect. Afla detaliile aici.

Rușii spun că americanii au spart mii de iPhone-uri din zonă

Pe piața criptomonedelor sunt prezente atât un nivel ridicat de scepticism, cât și intenția investitorilor

RCA la Euroins expiră pe 7 decembrie: cum să îți recuperezi banii și să îți asiguri mașina.