La București, construcția unei insule energetice artificiale în Marea Neagră, care s-ar putea baza pe energia eoliană din România și Bulgaria, este văzută ca o opțiune optimă pentru România.
Proiectul, denumit Sea Wind, ar trebui să genereze între 3 și 3 GW de energie eoliană pentru ambele țări, ceea ce ar contribui semnificativ la securitatea lor energetică. În plus, acest model ar fi doar o parte a unei dezvoltări a energiei eoliene de aproximativ 15 GW.
Planuri similare sunt, de asemenea, în curs de elaborare cu Danemarca și Regatul Unit. Danemarca s-a alăturat, de asemenea, cursei pentru poziția de lider mondial atunci când cea mai mare companie de utilități din țară (Adel) a obținut primele autorizații pentru construirea VindO la începutul anului 2021. Dar acest lucru nu i-ar ajuta pe britanici, ci regiunea Danemarca-Suedia-Polonia. Insula artificială ar urma să fie creată în Marea Nordului și ar urma să devină un centru energetic pentru hidrocarburi verzi până în 2030, alimentat cu energie eoliană.
Urmărește-ne și pe Google News