insula-energetic-in-romania

Insula energetică din România


La București, construcția unei insule energetice artificiale în Marea Neagră, care s-ar putea baza pe energia eoliană din România și Bulgaria, este văzută ca o opțiune optimă pentru România.

Proiectul, denumit Sea Wind, ar trebui să genereze între 3 și 3 GW de energie eoliană pentru ambele țări, ceea ce ar contribui semnificativ la securitatea lor energetică. În plus, acest model ar fi doar o parte a unei dezvoltări a energiei eoliene de aproximativ 15 GW.

banner
insula energetic in romania
Insula energetică din România 4

Planuri similare sunt, de asemenea, în curs de elaborare cu Danemarca și Regatul Unit. Danemarca s-a alăturat, de asemenea, cursei pentru poziția de lider mondial atunci când cea mai mare companie de utilități din țară (Adel) a obținut primele autorizații pentru construirea VindO la începutul anului 2021. Dar acest lucru nu i-ar ajuta pe britanici, ci regiunea Danemarca-Suedia-Polonia. Insula artificială ar urma să fie creată în Marea Nordului și ar urma să devină un centru energetic pentru hidrocarburi verzi până în 2030, alimentat cu energie eoliană.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina

Extinderea granițelor NATO spre Rusia prin aderarea Finlandei la alianță

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații