accident grav in ungaria

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

N2ZiNzYwZTU4YjdjZTg5ODY4NzNiNTdkYmE.thumb
Accident în lanț pe o autostradă din Ungaria: 5 camioane și 37 de autovehicule s-au ciocnit și un incendiu uriaș a izbucnit după impact. Foto:Police.hu

Cinci camioane și 37 de autoturisme s-au ciocnit, ambele sensuri au fost închise sâmbătă după-amiază pe autostrada M1 la Herceghalom – a anunțat Comandamentul Poliției din Budapesta pe site-ul Police.hu.

Potrivit informațiilor poliției, accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 14:25, pe autostrada M1, la kilometrul 26, pe sensul de ieșire din capitală. Potrivit datelor primare, 19 din cele cinci camioane și 37 de mașini implicate în accident au ars, iar în total 26 de persoane au fost rănite. 13 dintre acestea au fost rănite grav.

banner
3/11/2023 Update

Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță, a declarat pentru MTI că salvatorii au sosit la fața locului cu patru elicoptere și 16 ambulanțe și au transportat 39 de persoane la spitale din patru orașe – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár și Budapesta. Potrivit purtătorului de cuvânt, zece copii au fost răniți în accident, dintre care patru grav și șase ușor, și douăzeci și nouă de adulți, dintre care zece grav și nouăsprezece ușor. Compania maghiară de dezvoltare a infrastructurii concesionate (MKIF) Zrt. a precizat pe pagina sa de socializare că accidentul ar fi putut fi cauzat de o furtuna de praf local, care ar fi putut provoca o scădere bruscă a vizibilității. MKIF a precizat că, din cauza circumstanțelor în care s-a produs accidentul, îndepărtarea epavei va dura mai mult decât de obicei. În plus, noroiul creat de furtuna de praf și de stingerea vehiculelor în flăcări îngreunează curățarea. Autostrada poate fi redeschisă după ce epava va fi îndepărtată și drumul va fi curățat, a precizat el.

Potrivit managementului dezastrelor, pe lângă pompierii profesioniști din Tatabánya, Bajna, Törökbálint, Nyergesújfalu, Székesfehérvár, Budapesta, municipiul Bicske și pompierii voluntari, la fața locului au sosit serviciile de operațiuni de gestionare a dezastrelor din județul Fejér și din județul Komárom-Esztergom.

b tomegbaleset m1 jpg 1
Foto:Police.hu

În comunicat se precizează că nu a existat niciun incendiu, că unitățile au răcit și au scos din funcțiune vehiculele, iar patru elicoptere de ambulanță au ajuns de asemenea la fața locului pentru a prelua răniții.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Samsung primește comenzi pentru mai multe ecrane OLED pentru modelele iPhone 15