China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

China a anunțat că va suspenda importurile de fructe de mare destinate consumului din Japonia.

Oferta Emag

Japonia a început joi să elibereze în Oceanul Pacific apa de răcire purificată de la centrala nucleară Fukushima, stârnind indignare și o îngrijorare și mai mare atât din partea comunității locale, cât și a țărilor vecine. Grupurile de mediu, printre altele, se opun eliberării apei în ocean și consideră că Tokyo Electric Power Company, care a operat centrala până la dezastru, nu a făcut tot ce a putut pentru a elimina materialele radioactive din apă.

Ca răspuns la aceste evenimente, China a suspendat joi toate importurile de pește și fructe de mare din Japonia, din cauza riscului de contaminare radioactivă. Comunitatea pescarilor din Japonia este îngrijorată de decizia Chinei, care le va afecta mijloacele de trai și va slăbi și mai mult încrederea în produsele sale – deja șubrezită de la accidentul de la centrala nucleară Fukushima din 2011.

Deși guvernul japonez susține că poate elimina majoritatea radioizotopilor din apa folosită pentru răcirea reactoarelor nucleare, criticii sunt îngrijorați de izotopul de hidrogen tritiu, care este extrem de dificil de separat din apă. Dar guvernul a promis că va dilua apa până când va conține mult mai puțin tritiu decât limita stabilită.

Planul este de a elibera cele peste 1,3 milioane de tone de apă în ocean, treptat, pe parcursul a 30-40 de ani.


Ministerul japonez al Mediului spune că măsurătorile inițiale sugerează, de asemenea, că nu trebuie să ne facem griji cu privire la apa de la Fukushima: nu a fost detectată radioactivitate în apa din apropierea centralei după ce lichidul depozitat la centrala nucleară a fost deversat în ocean.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kitul de supraviețuire de vineri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 14 aprilie 2023

Schengen, o poveste fără sfârșit: cum ne joacă olandezii pe degete

ȘAPTE ANI DE UPGRADE ȘI TENSOR G3! PERECHEA GOOGLE PIXEL 8 ESTE OFICIAL